فسنجان لوبیا و بادمجان لاهیجانی ، چطوری درستش کنم که روغن بندازه؟

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، فسنجان لوبیا و بادمجان یکی از خوشمزه ترین و قدیمی ترین انواع غذاهای شمالی و از است که اصالتا به شهر لاهیجان تعلق دارد. خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان از نظر کلی شباهت زیادی با خورش فسنجان معمولی و خورش تیل قاتق فسنجان بادمجان مازندرانی دارد؛ با این تفاوت که در پخت آن علاوه بر مواد اولیه رایج در خورش فسنجان از بادمجان، لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا چیتی نیز استفاده می گردد. این خورش لذیذ را به دلخواه می توانید با گوشت مرغ یا کوفته قلقلی یا اصلا بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی برای ودرست کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه فسنجان لوبیا و بادمجان را به شما آموزش دهیم.

فسنجان لوبیا و بادمجان لاهیجانی ، چطوری درستش کنم که روغن بندازه؟

مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا فسنجان گیلانی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
گوشت مرغ1 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
مغز گردو1 لیوان فرانسوی دسته دار
بادمجان2 عدد
لوبیا چشم بلبلینصف لیوان فرانسوی دسته دار
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
رب انار2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم
برنجبرای سرو خورش لوبیا فسنجون

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خورش لوبیا فسنجان: 90 دقیقه

مراحل طرز تهیه فسنجان لوبیا و بادمجان

طرز تهیه فسنجان لوبیا و بادمجان با استفاده از لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا چیتی و ترکیب با گوشت مرغ، کوفته قلقلی یا بدون گوشت قابل انجام است.

مرحله اول: لوبیا چشم بلبلی را بخیسانید

پیش از هر کاری، در اولین مرحله از طرز تهیه فسنجان لوبیا و بادمجان باید لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل به خوبی بشویید و همراه با آب در ظرف مناسبی بریزید تا برای 12 ساعت خیس بخورد. مقدار آب باید به مقدار ای باشد که سطح لوبیاها را کاملا بپوشاند. در این فاصله، چند بار آب لوبیا را عوض کنید تا نفخ آن کاملا رفع گردد.

در صورت تمایل، برای خرید انواع حبوبات مانند لوبیا چشم بلبلی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: لوبیا چشم بلبلی را بپزید

پس از گذشت این مدت، وقت آن است که لوبیاها را آبکشی کنید. سپس، لوبیا چشم بلبلی خیس خورده را همراه با مقداری آب تازه در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا آب داخل قابلمه بجوشد. در ادامه، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا لوبیاها برای 45 الی 50 دقیقه روی شعله کم بپزند.

مرحله سوم: باقی مواد اولیه خورش لوبیا فسنجان را آماده کنید

در فاصله پخته شدن لوبیاها، گوشت سینه مرغ را به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، گوشت سینه مرغ را در ابعاد خورشتی خرد کنید. پیاز شسته شده و بدون پوست را هم رنده کنید و کنار بگذارید. بادمجان ها را نیز به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، بادمجان ها را به صورت نگینی درشت یا حلقه ای خرد کنید.

مغز گردو را نیز پاک نموده و همه قسمت های سخت و چوبی را دور بریزید. سپس، مغز گردو را در دستگاه غذاساز بریزید و کاملا پودر کنید یا با استفاده از چرخ گوشت، مغز گردوی پاک شده را چرخ کنید.

برای خرید مغز گردو و گوشت مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: پیاز را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه فسنجون با بادمجان، مقداری روغن سرخ کردنی را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیاز را که قبلا رنده کردید در تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک گردد. در ادامه، مقداری زردچوبه را به پیاز رنده شده اضافه کنید و برای یک دقیقه همراه با پیاز تفت دهید تا عطر زردچوبه آزاد گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: تکه های مرغ را اضافه کنید

پس از سبک شدن پیاز و آزاد شدن عطر زردچوبه، وقت آن است که قطعات مرغ را نیز در تابه بریزید و همراه با پیاز تفت دهید. مواد داخل تابه را هم بزنید تا همه قسمت های مرغ تفت ببینند.

مرحله ششم: مرغ فسنجون را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه خورشت فسنجون گردو بادمجان، ابتدا مقداری نمک و فلفل سیاه را به تابه حاوی پیاز و مرغ اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا ادویه ها به صورت یکنواخت در تابه پخش شوند.

سپس، به مقدار نصف لیوان آب جوش در تابه بریزید. درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا قطعات مرغ برای 15 الی 20 دقیقه به آرامی پخته و طعم دار شوند.

برای خرید نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: بادمجان را سرخ کنید

در فاصله پخته شدن مرغ، مقداری روغن را در تابه دیگری بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، قطعات بادمجان را که قبلا به صورت نگینی یا حلقه ای برش زدید در تابه بریزید. حرارت را ملایم کنید تا قطعات بادمجان با حرارت کم تفت ببینند و کاملا طلایی شوند.

مرحله هشتم: گردو و لوبیا را اضافه کنید

پس از سرخ شدن قطعات بادمجان، گردوی چرخ شده را نیز در تابه بریزید و برای یکی دو دقیقه همراه با بادمجان تفت دهید. سپس، لوبیاهای پخته شده را نیز به این تابه اضافه کنید. همه مواد را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند.

مرحله نهم: رب انار و ادویه ها را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان، مقدار کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به ترکیب بادمجان، گردو و لوبیا چشم بلبلی اضافه کنید. رب انار () را هم در این تابه بریزید و این مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. در ادامه، به مقدار نصف لیوان آب خیلی سرد هم به مایه خورشت اضافه کنید تا گردوها حسابی روغن بیندازند.

برای خرید رب انار می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دهم: رب گوجه فرنگی را تفت دهید

حالا، مقدار کمی روغن را در تابه کوچکی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ گردد. رب گوجه فرنگی را به این تابه اضافه کنید و برای یکی دو دقیقه تفت دهید تا رنگ باز کند. سپس، رب گوجه تفت داده شده را نیز به تابه حاوی مایه خورشت فسنجون اضافه کنید.

برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله یازدهم: مرغ پخته شده را اضافه کنید

تا الان، مطمئنا گوشت سینه مرغ حسابی پخته و آب آن کشیده شده است. بنابراین، وقت آن است که محتویات تابه حاوی مرغ را به ترکیب بادمجان و باقی مواد اضافه کنید. حالا، خورشت را هم بزنید تا همه مواد به صورت یکنواخت با یکدیگر ترکیب شوند.

در این مرحله، چند قطعه یخ هم در تابه بیندازید. سپس، درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا خورش گردو بادمجان شما برای چند دقیقه روی شعله کم باقی بماند و کاملا جا افتاده گردد و روغن بیندازد.

مرحله آخر: خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان را سرو کنید

پس از جا افتادن خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان، آن را در ظرف سرو بریزید و همراه با یا نوش جان کنید. برای تزیین خورش لوبیا فسنجان می توانید از دانه های انار، مغز گردو یا چند برش بادمجان سرخ شده بهره ببرید.

برنج را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه فسنجون لوبیا و بادمجان

  • در صورت تمایل، می توانید خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان را با کوفته قلقلی یا بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی درست کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید رب گوجه فرنگی را از دستور طبخ خورش لوبیا فسنجان حذف کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید یک قاشق چای خوری پودر گلپر هم به خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید فسنجون با بادمجان را به جای لوبیا چشم بلبلی با لوبیا چیتی درست کنید.
  • در بعضی از رسپی ها، خورشت گردو بادمجان در ترکیب با سیب زمینی سرخ نموده تهیه می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن فسنجان لوبیا و بادمجان

خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان با کوفته قلقلی خوشمزه می گردد؟

در صورت تمایل، می توانید خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان را با گوشت قلقلی درست کنید. در این صورت، ابتدا باید گوشت چرخ نموده را با تفاله پیاز رنده شده و مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ورز دهید. سپس، کوفته قلقلی ها را آماده کنید و تفت دهید. پس از آماده شدن مایه خورشت، کوفته ها را در خورش بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا همه مواد در کنار یکدیگر بپزند و جا افتاده شوند.

برای روغن انداختن خورشت فسنجان لوبیا و بادمجان چه کنیم؟

برای روغن انداختن خورش فسنجان لوبیا بادمجان گیلانی، حتما باید مغز گردوی چرخ شده را حسابی تفت دهید. به علاوه، پس از اضافه کردن گردو به مایه خورشت، باید هر چند دقیقه یک بار چند قطعه یخ یا مقدار کمی آب خیلی سرد به خورشت اضافه کنید تا گردو دچار شوک حرارتی گردد و روغن طبیعی خودش را آزاد کند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 12 دی 1403 بروزرسانی: 12 دی 1403 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 2088

به "فسنجان لوبیا و بادمجان لاهیجانی ، چطوری درستش کنم که روغن بندازه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فسنجان لوبیا و بادمجان لاهیجانی ، چطوری درستش کنم که روغن بندازه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید