طرز تهیه یتیمچه به 5 روش سنتی و اصیل
به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، دقت نموده اید که برخی اوقات واقعا نمی دانیم چه غذایی درست کنیم؟ همان وقت هایی که دنبال یک غذای ساده می گردیم که هم مقوی و سالم باشد و هم اعضای خانواده از خوردن آن لذت ببرند. در این جور مواقع غذاهایی مثل یتیمچه گزینه بسیار خوبی ست. چون در کمتر از یک ساعت آماده می گردد و مواد لازم آن را هم معمولا همواره در خانه داریم. این غذای خوشمزه و سنتی معمولاً احتیاج به گوشت ندارد اما اگر وقت بیشتری داشته باشیم، می توانیم با گوشت تکه ای یا حتی گوشت چرخ نموده هم آن را درست کنیم. می خواهیم در این مطلب از خبرنگاران مگ طرز تهیه یتیمچه را به چند روش آموزش دهیم و بگوییم که چگونه می توان این غذا را خوشمزه تر درست کرد.
طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی خوش طعم و پر از گردو
طرز تهیه یتیمچه ساده
این مدل یتیمچه هم بسیار خوشمزه است و هم در مدت زمان نیم ساعت آماده می گردد. برای تهیه آن احتیاج به مواد زیر دارید:
مواد لازم | میزان |
بادمجان | 4 عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | 4 عدد میانه |
پیاز | 2 عدد میانه |
سیر | 4 حبه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز پخت یتیمچه: برای درست کردن این غذای ساده مراحل زیر را قدم به قدم طی کنید.
مرحله اول: پوست بادمجان ها را بگیرید، آن ها را به خوبی بشویید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. حالا آن ها را از وسط نصف کنید و با یاری تخته آشپزخانه به صورت معکب های کوچک برش بزنید.
مرحله دوم: پیاز ها و سیرها را بشویید، پوست شان را جدا کنید و به صورت نگینی خرد نمایید. گوجه ها را نیز به صورت نگینی برش بزنید.
مرحله سوم: پیازها را در یک ماهیتابه تفت دهید و پس از اینکه تغییر رنگ داد، سیرها را به آن اضافه کنید. پس از اینکه پیاز و سیر با هم تفت خوردند، بادمجان ها را هم به تابه اضافه کنید تا کاملا سرخ گردد. در آخر گوجه فرنگی را در تابه بریزید و همراه دیگر مواد تفت دهید.
مرحله چهارم: نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و پس از چند دقیقه، به میزان نصف لیوان آب جوش در تابه بریزید و درب آن را بگذارید تا با شعله کم مواد به خوبی بپزند و عطرشان آزاد گردد.
مرحله پنجم: اگر می خواهید یتیمچه شما رنگ بهتری داشته باشد، می توانید به میزان یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید.
مرحله ششم: وقتی آب داخل تابه بخار شد و یتیمچه جا افتاد، غذای تان حاضر است.
طرز تهیه خورش مسما بادمجان با غوره
طرز تهیه یتیمچه بادمجان شمالی
طرز تهیه یتیمچه گیلانی با یتیمچه های دیگر کمی تفاوت دارد؛ این غذا را می توانید هم به عنوان خورشت با برنج سرو و هم با نان میل کنید. برای تهیه آن به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
گوجه فرنگی | نیم کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
تخم مرغ | 4 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه یتیمچه گیلانی:
مرحله اول: پوست بادمجان ها را پس از شستن بگیرید و آن ها را به شکل مکعبی برش بزنید. یک لیوان آب در قابلمه بریزید و بادمجان ها را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا آب داخل قابلمه کاملا بخار گردد و بادمجان ها بپزند.
مرحله دوم: حالا به سراغ پیازها بروید. در یک تابه با میزانی روغن پیازهای خردشده را تفت دهید. پس از اینکه کمی تغییر رنگ داد، سیرها را به صورت ریز برش بزنید و همراه پیازها تفت دهید.
مرحله سوم: پیازها را از تابه خارج کنید و بادمجان ها را در آن بریزید تا حدود 5 دقیقه به خوبی تفت بخورد. حالا گوجه ها را خرد کنید و به بادمجان ها اضافه نمایید. اجازه دهید تا حداقل به مدت یک ربع روی حرارت میانه قرار بگیرند و تفت بخورند.
مرحله چهارم: پس از این مدت، پیازها را اضافه کنید، نمک، فلفل و زردچوبه را در آن بریزید و اجازه دهید تا طعم همه مواد با هم ترکیب گردد.
مرحله پنجم: وسط تابه را خالی کنید، تخم مرغ ها را وسط تابه بشکنید. پس از اینکه کمی خودش را گرفت، همه مواد را هم بزنید؛ البته می توانید به صورت هم نزده هم سرو کنید.
مرحله ششم: این غذا را با برنج یا نان در یک ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه خورشت بادمجان و کدو خوش طعم و مجلسی
طرز تهیه یتیمچه کدو
اگر طعم کدو را بیشتر دوست دارید، می توانید این غذا را با کدو درست کنید. ما در ادامه طرز تهیه یتیمچه با کدو و بادمجان را شرح داده ایم که شما می توانید بادمجان را به طور کامل از این دستور حذف نمایید.
مواد لازم | میزان |
کدو | 4 عدد میانه |
بادمجان | 2 عدد میانه (اختیاری) |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه: کدوها را بشویید و با پوست به شکل حلقه ای یا مکعبی برش بزنید. پوست بادمجان ها را بگیرید و آن ها را هم به شکل مکعب های هم میزان درآورید. گوجه فرنگی ها و پیازها را به شکل ریز خرد کنید. پوست سیر را بگیرید و رنده کنید. پیازها را یک تابه مناسب تفت دهید و پس از اینکه طلایی رنگ شد، سیر ها را به آن اضافه کنید تا همراه پیاز تفت بخورد. حالا کدو و بادمجان را اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا در تابه سرخ شوند. گوجه فرنگی ها را هم بریزید و همه مواد را هم بزنید تا کاملا با هم تفت بخورند. در آخر نمک، فلفل و زردچوبه را بریزید و نصف لیوان آب جوش به آن اضافه نمایید. درب تابه را بگذارید تا همه مواد با هم به خوبی پخته گردد.
طرز تهیه حلیم بادمجان اصیل اصفهانی با تمام فوت و فن ها
طرز تهیه یتیمچه با گوشت
یتیمچه با گوشت عطر و طعم بسیار خوشمزه تری پیدا می نماید. برای تهیه این یتیمچه هم بهتر است از کدو و بادمجان به طور همزمان بهره ببرید اما می توانید در صورت تمایل هر کدام از آن ها را حذف نمایید.
مواد لازم | میزان |
گوشت خورشتی | 300 گرم خردشده |
کدو سبز | 4 عدد میانه |
بادمجان | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه:
کدو ها و بادمجان ها را به صورت حلقه ای یا مکعبی برش بزنید. گوجه فرنگی ها و پیازها را خرد و سیر را رنده کنید. پیازها را در یک تابه تفت دهید و پس از طلایی شدن سیر را به آن اضافه نمایید. حالا گوشت های خرد شده خورشتی را به این ترکیب اضافه کنید تا کاملا تفت بخورد و تغییر رنگ بدهد. نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه نمایید، سپس کمی آب داخل قابلمه بریزید و درب تابه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. کدو، بادمجان و گوجه ها را در یک تابه دیگر با میزانی روغن تفت دهید و پس از آنکه نرم شد، به مواد گوشتی اضافه کنید تا به مدت نیم ساعت همه مواد با حرارت کم با هم بپزند. وقتی آب غذا تقریبا تمام گردد، آماده سرو کردن است.
طرز تهیه یتیمچه با مرغ هم به همین شکل است؛ فقط باید به جای گوشت از مرغ بهره ببرید. یتیمچه با مرغ زودتر هم آماده می گردد.
طرز تهیه کباب دیگی با گوشت چرخ نموده
طرز تهیه یتیمچه با سیب زمینی
این غذای خوشمزه را می توانید با سیب زمینی هم درست کنید. کافی ست یکی از دستورهای بالا را مطابق با ذائقه خود انتخاب و 3 عدد سیب زمینی میانه به آن اضافه کنید. برای پخت هم سیب زمینی باید بعد از سرخ شدن پیاز و سیر به تابه اضافه گردد تا کمی تفت بخورد. پس از آن بادمجان یا کدو را اضافه کنید و بقیه مراحل را مطابق با آنچه بالاتر گفتیم، پیش ببرید.
سوالات متداول
چگونه تلخی بادمجان را بگیریم؟
پوست بادمجان را بگیرید و سپس برش بزنید؛ میزانی نمک روی آن بپاشید و به مدت یک ساعت در آبکش قرار دهید. سپس بادمجان ها را بشویید و برش دهید. پس از آن با روغن سرخ کردنی بادمجان ها را سرخ کنید.
طرز تهیه یتیمچه ترکی چگونه است؟
طرز تهیه یتیمچه تهرانی و ترکی شبیه به هم است؛ درواقع این دو غذا هیچ فرقی با هم ندارند. برای تهیه آن هم باید به یتیمچه تان 1 عدد فلفل دلمه ای اضافه کنید و یتیمچه را با بادمجان بپزید.
نتیجه گیری
گاهی خوردن غذاهای ساده و فوری، از غذاهای سنگین و چرب بیشتر می چسبد. پس بهتر است غذاهایی مثل یتیمچه را در فهرست غذاهای هفتگی تان قرار دهید تا بدن تان را از انواع و اقسام مواد مقوی بهره مند کنید. در این مطلب طرز تهیه یتیمچه را به چند روش مختلف آموزش دادیم تا شما بر طب ذائقه خود یکی از آن ها را انتخاب کنید. بهتر است در تفت دادن مواد غذایی یتیمچه زیاده روی نکنید تا این مواد خاصیت خود را حفظ نمایند و برای سلامتی تان مفید باشند.
منبع: دیجیکالا مگ