غذاهای ماه رمضان؛ فهرست غذاهای مناسب افطار و سحری

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، غذاهای ماه رمضان عمدتاً به دو وعده سحری و افطاری محدود می گردد. البته بعضی افراد علاوه بر سحری و افطاری شام هم میل می نمایند. به هرحال با توجه به محدودیت ها و زمان طولانی گرسنگی و تشنگی در روزه داری، تعادل و برنامه رژیم غذایی ما در ماه رمضان اهمیت بیشتری پیدا می نماید. در واقع غذاهای ماه رمضان باید شامل همه گروه های غذایی از غلات، حبوبات و گوشت گرفته تا لبنیات، سبزیجات و میوه ها باشد.

غذاهای ماه رمضان؛ فهرست غذاهای مناسب افطار و سحری

پس ضروری است در میان خوراکی های ماه رمضان آن ها را که مناسب هستند و غذاهایی که مناسب نیستند را بشناسید. این ایده به شما یاری می نماید، غذاهای مقوی تری برای خود و خانواده تان تهیه کنید و علاوه بر حفظ روزه داری، سلامت بدنتان را هم حفظ کنید. در این مطلب از خبرنگاران مگ مناسب ترین غذاهای ماه رمضان را معرفی می کنیم. می توانید در انتخاب و تهیه غذا برای مهمانی های افطاری هم از این فهرست یاری بگیرید.

غذاهای ماه رمضان افطاری

می توان گفت در میان غذاهای ماه رمضان افطاری بیشتر مورد توجه است. با وجود اهمیت بالای سحری، متاسفانه بعضی افراد این وعده را حذف می نمایند. به علاوه وعده افطاری وعده ای است که در آن به طور معمول از میهمانان هم پذیرایی می گردد و افراد خانواده بیشتر دور هم جمع می شوند.

غذاهای ماه رمضان برای افطاری باید مقوی و سالم باشند. افطاری را با خرما، آب گرم یا چای کم رنگ آغاز کنید. بیشتر افراد پس از آن ترجیح می دهند

  • نان، پنیر، سبزی، گردو، گوجه، خیار

و مانند آن میل نمایند و علاقه ای به خوردن پلو و خورشت در وعده افطاری ندارند. از نظر سلامت هم این ایده درست است. چون سیستم گوارش بدن در ابتدای باز کردن روزه، آمادگی هضم حجم زیادی از غذا را ندارد. بعضی از افراد هم ترجیح می دهند غذاهای سبک مانند سوپ، آش، حلیم، عدسی، تخم مرغ، کوکو، کتلت، خوراک و مانند آن را میل نمایند که بسیار هم مناسب و مقوی است.

بنابراین در ادامه فهرستی از مناسب ترین غذاهای ماه رمضان برای افطاری را با هم مرور می کنیم:

انواع سوپ

انواع سوپ از غذاهای ساده و مناسب برای افطار محسوب می شوند. سوپ ها سبک و مقوی هستند و تنوع بالایی دارند. برای تهیه آن ها به سبزیجات و حبوبات به خصوص عدس احتیاج داریم و سایر مواد اولیه با توجه به نوع سوپ فرق دارد.

برترین سوپ ها برای وعده افطاری؛

  • یا سوپ سفید
  • سوپ کلم بروکلی
  • سوپ ترخینه
  • سوپ ذرت
  • سوپ گل کلم
  • سوپ پای مرغ
  • سوپ بوقلمون
  • سوپ میگو
  • سوپ ماهیچه
  • سوپ قلم
  • سوپ سبزیجات
  • سوپ کدوسبز
  • سوپ اسفناج
  • سوپ گوجه
  • سوپ نخودفرنگی
  • سوپ به
  • سوپ لوبیاسفید
  • سوپ تره فرنگی
  • سوپ حریره

و غیره هستند.

انواع آش

آش ها از پرطرفداترین غذاهای ماه رمضان هستند که به خصوص بر سر سفره افطار یا به عنوان نذری کاربرد زیادی دارند. تنوع آش در کشور ما بسیار زیاد است و با روش ها و مواد اولیه مختلفی پخته می گردد که همگی برای افطاری مناسب هستند. البته بهتر است که آش های سبک تر و زودهضم تر را انتخاب و میل کنید.

به عنوان مثال از انواع آش می توانیم به

  • آش
  • آش اسفناج
  • آش سیرابی
  • آش شولی
  • شله مشهدی
  • آش برنج
  • آش آلو
  • آش آماج
  • آش گوجه سبز

و بسیاری دیگر اشاره کنیم.

انواع حلیم

حلیم از دیگر غذاهای ماه رمضان است که برای افطار محبوبیت زیادی دارد. در واقع نمی توان گفت حلیم پرطرفدارتر است یا آش. چون هر دو در میان ما ایرانی ها پرطرفدار هستند. متداول ترین انواع حلیم عبارتند از: حلیم گندم، حلیم بوقلمون، حلیم شیر، حلیم گیاهی و حلیم بادمجان.

حلیم گندم با گندم و گوشت گوسفندی تهیه می گردد. گوشت بوقلمون در حلیم بوقلمون جایگزین گوشت گوسفند می گردد. حلیم شیر همان حلیم گندم است که در آن شیر هم می ریزند. در حلیم گیاهی شیر یا آب جایگزین گوشت می گردد و حلیم بادمجان تنها حلیمی است که گندم ندارد، به جای آن برنج می ریزند و بسیار شبیه به کشک بادمجان است.

انواع شامی و کتلت

به طور کلی انواع کتلت و شامی به طعم بی نظیرشان شناخته می شوند. با توجه به این که کتلت را باید در روغن سرخ کرد و ممکن است باعث تشنگی گردد، بهتر است در صورت تمایل، آن را در وعده افطاری و نه سحری، مصرف کنید. معروف ترین کتلت همان کتلت گوشت است و برای تنوع می توانید کتلت مرغ، کتلت ماهی، کتلت تن ماهی، کتلت بادمجان، کتلت ذرت یا شامی با آرد نخودچی، شامی لپه، شامی سویا و شامی برنجی را تهیه و میل کنید.

انواع کوکو

کوکوها هم به علت سبک بودن از مناسب ترین غذاهای ماه رمضان هستند. البته چون کوکو را هم مانند کتلت باید در روغن سرخ کنیم، بهتر است آن را در حجم کم و در وعده افطاری میل کنید. کوکوهای متداول تر

  • کوکو هویج

هستند. اگر می خواهید تنوع بیشتری به سفره افطارتان بدهید هم، توصیه می کنیم درست کردن

  • کوکو مرغ
  • کوکو قارچ
  • کوکو کلم بروکلی
  • کوکو گل کلم
  • کوکو اسفناج
  • کوکو نخودفرنگی
  • کوکو تره فرنگی
  • کوکو عدسی

را امتحان کنید.

انواع کباب

انواع کباب شامل کباب دیگی یا کباب تابه ای و بعلاوه جوجه کباب یا فیله مرغ گریل شده هم از مقوی ترین غذاهای ماه رمضان برای وعده افطار هستند. کباب ها و غذاهای گریل شده سریع هم آماده می شوند و اگر زمان کمی برای تهیه افطاری داشتید، کافی است با مقداری گوشت یا مرغ و ترکیب با پیاز، سبزیجات، ادویه ها و طعم دهنده ها به خصوص فلفل سبز و فلفل دلمه ای یک افطاری سریع و خوشمزه درست کنید.

سالاد الویه

سالاد الویه یک غذای مفید است که با داشتن سیب زمینی خاصیت سیرنمایندگی و انرژی بخشی خوبی دارد. بعلاوه مرغ و تخم مرغ مورد استفاده در سالاد الویه پروتئین لازم برای وعده افطار شما را تامین می نماید. به علاوه در تهیه آن از سبزیجاتی مانند هویج و نخودفرنگی استفاده می گردد که تامین نماینده فیبر مورد احتیاج بدن شما خواهد بود. اگر قصد دارید این غذا را مجلسی تر تهیه کنید، کیک مرغ غذایی مشابه و جایگزین خوبی برای سالاد الویه است.

انواع خوراک

انواع خوراک از تاس کباب گرفته تا خوراک مرغ و سبزیجات و خوراک لوبیاچیتی یا حتی عدسی از برترین غذاهای ماه رمضان محسوب می شوند. در تهیه خوراک ها گوشت یا مرغ و قارچ بهره ببرید که حاوی پروتئین هستند. سبزیجات هم می تواند به دلخواه شما از سیب زمینی، هویج، بادمجان، کدوسبز، به و غیره برای تاس کباب و از کلم بروکلی، کرفس، نخودفرنگی، فلفل دلمه و غیره برای خوراک مرغ را شامل گردد. خوراک لوبیاچیتی را هم می توانید بنا به سلیقه تان با گوشت یا قارچ تهیه کنید.

کشک بادمجان

غذاهایی مانند کشک بادمجان، میرزاقاسمی و مانند آن خوشمزه هستند و سفره افطار شما را متنوع می نمایند. به خصوص اگر در پی غذاهای ماه رمضان هستید که گیاهی باشند، می توانید از بادمجان به عنوان ماده اولیه اصلی یاری بگیرید. میرزا قاسمی مانند کشک بادمجان است. با این تفاوت که از گوجه فرنگی و تخم مرغ هم در تهیه آن استفاده می گردد.

خواندنی ها

افطاری چی درست کنم؟

غذاهای سحری در ماه رمضان

غذاهای سحری در ماه رمضان از این جهت مهم هستند که انرژی لازم بدن را در طول روزه داری فراهم می نمایند. به خصوص این که بسیاری افراد به خصوص کسانی که وعده سحری را حذف می نمایند، با افت قند خون و حتی سردرد روبرو می شوند. در این موارد استفاده از غذاهای مغذی در وعده سحری تاثیر زیادی در جلوگیری از بروز مسائل و حفظ سلامت افراد دارد.

در میان غذاهای ماه رمضان برای سحری به این نکته توجه کنید که این وعده علاوه بر مغذی بودن، نباید خیلی پر حجم هم باشد. سعی کنید ترکیبی از پروتئین و سبزیجات آبدار را انتخاب کنید و البته نوشیدن آب به مقدار کافی هم فراموش نگردد. به طور کلی غذای سحری باید کم نمک، کم شیرین و کم روغن باشد. راه چاره مناسب این است که در تهیه غذاها از روغن های سالم تر مانند روغن زیتون، روغن آفتابگردان یا سویا و کانولا بهره ببرید. در ادامه مناسب ترین غذاها برای سحری را معرفی می کنیم:

انواع غذاهای برنجی

غذاهای برنجی از این جهت برای سحری مناسب هستند که هم در میان ایرانیان هواداران زیادی دارند و هم تنوع بالایی را به ما ارائه می دهند. بهتر است برنج را به صورت کته و با روغن کم بپزید. سعی کنید مرغ، ماهی و گوشت را هم در روغن سرخ نکنید تا موجب تشنگی در طول روز نگردد. غذاهای برنجی شامل دو گروه کته یا دم پخت و پلو و خورشت هستند:

  • غذاهای ماه رمضان در میان پلوها شامل:
  • یا ماهیچه
  • پلو با لوبیا چشم بلبلی
  • باقالی پلو با ، مرغ، گردن یا ماهی
  • دمی گوجه
  • چلوماهیچه
  • ته چین مرغ
  • برنج با کباب تابه ای یا جوجه کباب

و مانند آن هستند.

در میان غذاهای خورشتی هم

  • خورشت فسنجان
  • خورشت بامیه
  • خورشت آلبالو
  • خورشت آلواسفناج
  • خورشت کرفس

و غیره برای وعده سحری مناسب هستند و ترکیب خوبی از پروتئین حیوانی گوشت، کربوهیدرات برنج و سبزیجات را به ما ارائه می دهند.

املت و نیمرو

از عذاهای راحت و مقوی برای سحری تخم مرغ است. این غذا با داشتن پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز می گردد. پس اگر زمان کمی برای درست کردن وعده سحری داشتید، می توانید روی غذاهایی مانند

  • نیمرو قارچ و اسفناج
  • خاگینه خرما
  • املت قارچ
  • املت فرانسوی
  • املت سبزیجات
  • املت ایتالیایی (که به علت داشتن سینه مرغ مفیدتر هم هست)
  • املت شاپوری

و املت های متنوع دیگر حساب کنید. املت ها و نیمروها را می توانید هم با نان تازه و سیب زمینی آبپز و هم با برنج سرو و میل کنید. یک غذای مناسب دیگر هم پوره سیب زمینی با پیازداغ است که در کنار تخم مرغ بسیار مقوی و سیرنماینده خواهد بود.

انواع غذاهای نونی و آبدار

بسیاری از افراد ترجیح می دهند در وعده سحری غذاهای نونی صرف نمایند و با این غذاها به سفره خود تنوع بیشتری ببخشند. چون بهتر است در وعده سحری از غذاهای سرخ شده کمتر بهره ببرید، ما غذاهایی مانند

  • تاس کباب
  • خوراک مرغ و کدوحلوایی
  • اشکنه

و غیره را پیشنهاد می کنیم. می توان گفت همه این غذاها دارای پروتئین و سبزیجات هستند و میل کردن آن ها با نان سبوس دار می تواند کربوهیدرات لازم برای بدن را هم تامین کند.

انواع خوراک با گوشت چرخ نموده

گوشت چرخ نموده هم پروتئین حیوانی دارد و هم در مقایسه با گوشت تکه ای سریع تر آماده می گردد. بنابراین اگر در پی انواع خوراک با گوشت چرخ نموده به عنوان غذاهای ماه رمضان در وعده سحری هستید، بهتر است

  • کله گنجشکی
  • کوفته نخودچی

را درست کنید. همه این غذاها علاوه بر گوشت دارای سبزیجاتی مانند سیب زمینی و پیاز هستند و نسبتاً سریع آماده می شوند.

ماکارونی و پاستا

انواع غذاهای این خانواده یعنی

سیرنمایندگی زیادی دارند. بنابراین می توانید این غذاها را هم در ترکیب با مرغ و گوشت و هم در ترکیب با سبزیجاتی چون نخودفرنگی، قارچ، فلفل دلمه و غیره تهیه کنید تا علاوه بر کربوهیدرات، از پروتئین و فیبر هم بهره مند شوید.

بادمجان شکم پر

بادمجان شکم پر یک غذای خوشمزه و مجلسی است که برای وعده سحری می تواند بسیار مناسب باشد. در واقع ترکیب بادمجان با گوشت چرخ نموده، گوجه فرنگی، پیاز، سبزی معطر و ادویه ها هم پروتئین و هم سبزیجات را شامل می گردد.

انواع دلمه

انواع دلمه از دلمه برگ مو گرفته تا دلمه بادمجان، دلمه کدو، دلمه کلم، دلمه گوجه فرنگی، دلمه فلفل، دلمه سیب زمینی، دلمه پیاز و غیره هم با داشتن ترکیب گوشت و سبزیجات مواد مغذی مورد احتیاج بدن شما را به خوبی تامین می نمایند.

برنامه غذایی ماه رمضان

بسیاری از افراد ترجیح می دهند به جای این که هر وعده از سحر و افطار فکر نمایند که کدام یک از غذاهای ماه رمضان را می توانند درست نمایند، یک برنامه غذایی ماه رمضان داشته باشند. در تهیه این برنامه باید از همه گروه های غذایی شامل نان و غلات، سبزیجات و پروتئین های حیوانی و گیاهی بهره ببرید. ما در ادامه 15 نمونه برنامه غذایی را شامل سحری، افطاری و شام آورده ایم:

سحریافطاریشام
یکی از انواع پلوها مانند عدس پلو، لوبیاپلو و غیرهنان، پنیر، خرما و گردوفیله مرغ آب پز یا گریل شده با دورچین سبزیجات (سیب زمینی، هویج، بادمجان و غیره)
کباب تابه ای با برنجیکی از انواع سوپیکی از انواع کوکو با نان
کوفته با نانتخم مرغیتیمچه با نان
یکی از انواع خورشت (قورمه سبزی، قیمه و غیره) با برنجیکی از انواع حلیمیکی از انواع سالاد
ماهی شکم پر با برنجعدسییکی از انواع نیمرو یا املت
آبگوشتکشک بادمجانسالاد تن ماهی با کاهو و ذرت
ماکارونییکی از انواع آشسالاد مرغ و سبزیجات
زرشک پلو با مرغنان، پنیر، گوجه و خیاریکی از انواع کتلت
یکی از انواع دلمهشیربرنجمیرزاقاسمی
یکی از انواع ته چیننان، کره و خرماسالاد الویه
لازانیا با گوشت چرخ نموده یا سویانان و حلوامرغ شکم پر
کباب کوبیده با برنجفرنینخوداب و نان
خوراک مرغ و قارچ با نانکاچیفلافل با نان
باقالی پلو با ماهیچهشله زردتاس کباب
مرغ ترش با برنج یا نانارده با شیرهخوراک لوبیا با نان

خواندنی ها

سحری چی بخوریم؟

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 24 بهمن 1403 بروزرسانی: 24 بهمن 1403 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 2106

به "غذاهای ماه رمضان؛ فهرست غذاهای مناسب افطار و سحری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای ماه رمضان؛ فهرست غذاهای مناسب افطار و سحری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید