خواص شنبلیله در طب سنتی

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، خواص شنبیله (Fenugreek) در طب سنتی شامل یاری به درمان دیابت، تسهیل زایمان، درمان زخم معده و وسوزش سر دل، ریزش مو، گلو درد و تقویت قلب است.

خواص شنبلیله در طب سنتی

با ما همراه باشید و درباره ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.

شنبلیله از سبزیجات پرمصرف در بین ایرانیان بوده، ارزش غذایی و خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد. در طب سنتی نیز برگ، ساقه و تخم آن در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده میگردد. مهمترین خواص شنبلیله برای سلامت شامل خاصیت ضد چربی، تقویت نماینده قلب، مدر، کاهنده فشار و قند خون، ضد سرطان، ضد میکروب به ویژه باکتری و قارچ، ملین، مسهل، تب بر، ضد آماس و التهاب، شیرافزا، اشتها آور و محرک معده است. همچنین شما میتوانید از خواص شنبلیله برای درمان بعضی مسائل پوستی و پرپشت شدن موهای خود بهره ببرید. برای آشنایی بیشتر با خواص درمانی سبزی شنبلیله و فواید مصرف آن در طب سنتی تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

شنبیله (Fenugreek)
طبع گیاه
  • گرم و خشک (صفراوی)
طریقه مصرف
  • مصرف خام و پخته برگ شنبلیله
  • پودر تخم شنبلیله
خواص درمانی
  • افزایش میل جنسی
  • کاهش گرگرفتگی ها و نوسانات خلقی ناشی از یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی
  • تقویت قلب
  • بهبود سرفه های مزمن و گلودرد
  • ضد سرطان
  • درمان تب و برونشیت
  • کاهش قند خون
  • درمان یبوست، بیماری های التهابی روده
مضرات
  • حساسیت
  • افت قند خون
  • مسائل گوارشی
  • احتیاط مصرف در بارداری
تداخل دارویی
  • فیبر موجود در شنبلیله به دلیل لعاب دار بودن می تواند جذب داروها را مشکل کند.
  • داروهای ضد انعقادی از جمله آسپیرین و مهار نماینده های MAO

گیاه شناسی شنبلیله

شنـبلیله گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد می نماید و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و … به وفور یافت می گردد. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار آمده، خواص درمانی آن از گذشته بین ایرانیان مطرح بوده است. ارتفاع این گیاه 60 تا 90 سانتی متر بوده، دارای برگهای سبز، گل های سفید کوچک و غلاف هایی حاوی دانه های قهوه ای طلایی است .

خواص شنبلیله (طبیعت و خواص درمانی)

طبیعت سبزی شنبلیله گرم و خشک است. بعضی از مهمترین کاربردهای درمانی این گیاه مفید و پرخاصیت عبارتند از:

  • از خواص شنبلیله کاهش کلسترول بد خون بوده، همچنین برای تقویت قلب مفید است.
  • مصرف شنبلیله در پیشگیری و یاری به درمان سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش، گردن رحم و پستان مفید است.
  • از این گیاه در طب سنتی برای درمان بیماری قند به خصوص نوع غیر وابسته به انسولین استفاده میگردد. به طور کلی یکی از مهمترین ویژگی های این گیاه خاصیت ضد دیابت و اثر کاهندگی قند خون است.
  • شنبلیله خاصیت شیرافزا داشته، برای افزایش شیر مادران شیرده مفید است.
  • در طب سنتی از خواص شنبلیله برای درمان تب و برونشیت استفاده میگردد. به این منظور توصیه میگردد در زمان تب از پودر دانه های شنبلیله به همراه شربت آبلیمو و عسل استفاده گردد.
  • مقادیر بالای فیبرهای محلول موجود در شنبیله باعث شده یکی از مهمترین خواص شنبلیه یاری به درمان بی اشتهایی یا کم اشتهایی و همچنین درمان یبوست، بیماری های التهابی روده و سایر مسائل دستگاه گوارش نظیر سوزش سر دل میگردد. به طور کلی مصرف این سبزی خاصیت ملین و هضم نمایندگی داشته و در طب سنتی به عنوان یکی از داروهای گیاهی ملین کاربرد دارد.
  • از خواص شنبلیله به ویژه تخم آن در طب سنتی برای تسهیل زایمان استفاده میگردد.
  • استفاده از پودر تخم شنبلیله یکی از بهترین راههای درمان مسائل پوستی نظیر آکنه، اگزما، جوش، سوختگی و پرپشت شدن موها است.
  • بهبود سرفه های مزمن و گلودرد از دیگر خواص شنبلیله است. همچنین این گیاه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری آسم در طب سنتی کاربرد دارد.

ارزش غذایی و ترکیبات موثر شنبلیله

مواد موجود در گیاه شنبلیله شامل روغن های اسانسی معطر، فلاونوئیدها و موسیلاژ میباشد. همچنین شامل ویتامین های ا و ث و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و .. است.

جدول ارزش غذایی تخم شنبلیله

مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم
انرژی323 کیلوکالری
چربی6/41 گرم
پروتئین23 گرم
کربوهیدرات58/35 گرم
فیبر24/6 گرم
قند0
سدیم67 میلی گرم
پتاسیم770 میلی گرم
کلسیم176 میلی گرم
آهن33/53 میلی گرم
فسفر296 میلی گرم
منیزیم191 میلی گرم
ویتامین ب120
ویتامین آ60 واحد
ویتامین ث3 میلی گرم

مضرات شنبلیله (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. به دلیل اثرات هورمونی و ایجاد انقباضات رحمی، بایستی از مصرف بیش از حد شنبلیله در دوران بارداری خودداری گردد.
  2. بیماران مبتلا به دیابت یا مرض قند که تحت درمانهای دارویی هستند، بایستی در مصرف شنبلیله به ویژه تخم آن با احتیاط عل نمایند . در صورت مصرف مقادیر تخم شنبلیله برای درمان بیماری، بایستی در طول مدت درمان آزمایش خون از فرد بیمار، برای اندازه گیری میزان پتاسیم به طور دوره ای انجام گردد.
  3. توصیه میگردد از مصرف زیاد و طولانی مدت شنبلیله همراه با داروهای ضد انعقادی از جمله آسپیرین و مهار نماینده های MAO خودداری گردد.
  4. ضروری است بین مصرف داروها و شنبلیله حداقل مدت زمان 2 ساعت فاصله حفظ گردد.
  5. در بعضی افراد به برگ و تخم شنبلیله حساسیت وجود دارد، به ویژه حساسیت به شنبلیله در افرادی که به بادام زمینی نیز حساسیت دارند، بیشتر دیده میگردد.
منبع: setare.com
انتشار: 14 آذر 1399 بروزرسانی: 14 آذر 1399 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 994

به "خواص شنبلیله در طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص شنبلیله در طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید