طرز تهیه چیز کیک با ژله
به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، چیز کیک با ژله نوعی دسر سه لایه است که معمولا از بیسکوییت، پنیر خامه ای یا ماسکارپونه و ژله در طعم های میوه ای تهیه می شود. پایه این دسر را می توان کیک اسفنجی یا انواع بیسکوییت در طعم های مختلف در نظر گرفت و با استفاده از ژله و میوه مناسب، طعمی منحصر به فرد ایجاد کرد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - چیز کیک یا همان کیک پنیر، نوعی شیرینی تهیه شده از پنیر خامه ای پرچرب یا است. دو نوع چیز کیک وجود دارد: چیز کیک پخته و چیز کیک یخچالی.
چیز کیک پخته در فر پخته می شود، اما چیز کیک یخچالی در یخچال سفت می شود و نیازی به پخت ندارد. در مطالب قبل با طرز تهیه چیز کیک موزی به 2 روش، چیز کیک بیسکویتی بادامی و چیز کیک نارنگی آشنا شدید. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه چیز کیک با ژله آشنا کنیم. براساس میل و ذائقه خود می توانید از ژله در طعم های مختلف بلوبری، آلوئه ورا، توت فرنگی، موز، آناناس و یا هر نوع میوه دلخواه استفاده کنید.
طرز تهیه چیز کیک با ژله
مواد لازم | |
بیسکوییت دایجستیو | 250 گرم |
پنیر خامه ای پرچرب | 600 گرم |
نشاسته ذرت (آرد چند منظوره) | 1 قاشق غذاخوری (2 قاشق غذاخوری) |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
شکر | 1 فنجان |
خامه ترش | 1/2 فنجان |
آبلیموی تازه | 2 قاشق چایخوری |
اسانس وانیل | 1 قاشق چایخوری |
تخم مرغ | 3 عدد |
کره | 5 قاشق غذاخوری+ مقداری برای چرب کردن قالب |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
پودر ژله | 2 بسته |
آب جوش | 1.5 پیمانه |
آب سرد | 1.5 پیمانه |
میوه | به میزان دلخواه |
دستور تهیه:
- فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کنید. پنیر را از کاور خارج کرده و 30 دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا گرم شود.
- قالب گردی به قطر 20 سانتی متر که کف و دیواره های آن از هم جدا می شوند را با کره چرب کنید. کف و دیواره های قالب را کاملا با کره بپوشانید.
- یک تکه فویل روی سطح کار پهن کنید، قالب را وسط آن قرار دهید و اطراف قالب را با فویل بپوشانید.
- بیسکوییت را با استفاده از غذاساز پودر کنید یا در کیسه فریزر بریزید و با گوشت کوب له کنید. کره را در مایکروفر یا روی اجاق گاز ذوب کرده و به بیسکوییت له شده را اضافه کنید. کره و بیسکوییت را خوب با هم مخلوط کنید تا بیسکوییت ها مرطوب شوند و وقتی آن ها را در دست فشار می دهید به هم بچسبند. اگر بیسکوییت خشک بود، چند قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید. بیسکوییت ها را در قالب بریزید و با ته لیوان آن ها را فشار دهید تا کف قالب پهن شده و کاملا پرس شوند.
- قالب را 10-8 دقیقه در فر قرار دهید تا بوی بیسکوییت بلند شود و اطراف آن شروع به قهوه ای شدن کند. سپس قالب را از فر خارج کرده و اجازه دهید خنک شود.
- پنیرخامه ای، شکر، نشاسته ذرت و نمک را در کاسه ای ریخته و با همزن برقی با سرعت متوسط رو به پایین خوب هم بزنید تا مخلوطی کرمی و یکدست حاصل شود.
- ، آبلیمو و وانیل را به مخلوط فوق اضافه کرده و با سرعت متوسط رو به پایین کمی هم بزنید تا مخلوط شوند.
- تخم مرغ ها و زرده تخم مرغ را یکی یکی به مخلوط فوق اضافه کرده و با سرعت متوسط رو به پایین بزنید. وقتی یک تخم مرغ کاملا با مواد مخلوط شد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید.
- مخلوط را چند دقیقه با قاشق چوبی هم بزنید تا مطمئن شوید، همه اجزا با هم مخلوط شده اند. مخلوط به دست آمده از این مرحله باید کاملا کرمی و غلیظ باشد.
- مخلوط پنیر را روی بیسکوییت خنک شده بریزید.
- مخلوط پنیر را با یک قاشق در قالب پهن کنید.
- قالب پوشیده شده با فویل را در سینی فر یا ظرف دیگری که قالب در آن جا شود، قرار دهید.
- کمی آب جوش در ظرف بریزید به گونه ای که سطح آب از لبه فویل پایین تر باشد که آب به داخل قالب نفوذ نکند.
- حدود 60-50 دقیقه فرصت دهید تا چیز کیک بپزد و خودش را بگیرد. در صورتی که کیک در حین پختن ترک خورده و وسط آن گود شود، امری کاملا طبیعی است.
- فر را خاموش و درب آن را باز کنید. حدود 1 ساعت فرصت دهید تا چیز کیک در فر سرد شود. سپس چیز کیک را از فر خارج کرده، با یک چاقو آن را از لبه های قالب جدا کنید.
- قالب حاوی چیز کیک را روی توری قرار دهید تا کاملا سرد شود. سپس حداقل به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
- پودر ژله را در کاسه ای ریخته، به آن آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا در آب حل شود. سپس آب سرد را اضافه کرده و فرصت دهید تا ژله کاملا خنک شود. روی چیز کیک را با یک لایه از میوه دلخواه (توت فرنگی، بلوبری، موز، آلبالو و ...) بپوشانید و سپس ژله را به آرامی روی آن بریزید.
- روی قالب چیز کیک را سلفون بکشید و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله ببندد و آماده سرو شود.
نکات مهم و اصولی در تهیه چیز کیک با ژله
- ژله ای که روی چیز کیک می ریزید باید کاملا خنک شده باشد در غیر اینصورت لایه پنیر روی کیک خراب می شود.
- برای برش زدن چیز کیک با ژله، یک ظرف آب داغ کنار دست خود قرار دهید و پس از هر بار برش، چاقو را در آب داغ فرو کنید تا راحت تر بتوانید کیک را برش بزنید.
- بهتر است چیز کیک را در قالب نچسب درست کنید یا کف ظرف را با کاغذ روغنی بپوشانید و سپس روی کاغذ روغنی را با کره چرب کنید تا کیک به راحتی از قالب جدا شود.
- برای این که آب به داخل قالب نفوذ نکند حتما قالب را با فویل بپوشانید.
- در تهیه چیز کیک با ژله بهتر است میوه و ژله را از یک نوع انتخاب کنید تا با هم سازگاری داشته باشند.