طرز تهیه خورش ریواس با مرغ
به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، خورش ریواس یکی از انواع خورش فصلی است که معمولا در فصل بهار تهیه می گردد. در تهیه این خورش از گوشت گوسفند یا مرغ و سبزیجات استفاده می گردد و طرز تهیه آن نکاتی دارد که در این مقاله با این نکات و خواص این خورش خوشمزه آشنا می شوید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - ریواس یکی از گیاهان بومی آسیاست که برای اولین بار در سیبری برداشت شده است و قبل از میلاد مسیح چینی ها از آن به عنوان دارو استفاده می کردند. ریواس از دسته ترشک هاست و به صورت طبیعی در فصل بهار و اوایل فصل تابستان و در هوای خنک می روید. ظاهر این گیاه شبیه کرفس است ولی ساقه آن صورتی و دارای طعم ترش و شیرین است.
از این گیاه پرخاصیت که سرشار از مواد معدنی و ویتامین هاست برای تهیه شربت، خورش، آبگوشت، کوکو و حتی لواشک استفاده می گردد. اگر مایلید با خواص و مضرات این گیاه و طرز تهیه خورش آن آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.
خورش ریواس با مرغ
مواد لازم | |
ساقه ریواس پوست گرفته | 500 گرم |
سینه مرغ بدون استخوان | 300 گرم |
پیاز عظیم | 3 عدد |
جعفری | 100 گرم |
نعنا | 100 گرم |
زردچوبه | 1/2 قاشق مرباخوری |
سیر | 1 حبه |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
آبغوره | 1/2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1/2 قاشق غذاخوری |
این خورش برای 4 نفر مناسب است، زمان آماده سازی 30 دقیقه، و زمان انتظار و پخت حدود 1 ساعت می باشد. |
طرز تهیه خورش ریواس با مرغ
- پیاز ها را پوست گرفته و سرخ کنید، یک حبه سیر له کنید و روی پیاز تفت دهید تا طلایی گردد.
- اگر تمایل به استفاده از پودر سیر دارید، به جای یک حبه سیر از 1/4 قاشق چایخوری پودر سیر بهره ببرید.
- سینه مرغ را به اندازه یک بند انگشت خرد نموده، نیمی از پیاز داغ را جدا نموده و کنار بگذارید، سپس مرغ را به بقیه پیاز داغ اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- ریواس را به اندازه یک بند انگشت خرد نموده و در کمی روغن تفت دهید.
- نعنا و جعفری را ریز خرد نموده و در کمی روغن تفت دهید.
- در یک ماهیتابه یک قاشق غذاخوری روغن داغ کنید، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و در روغن تفت دهید.
- زردچوبه تفت داده شده در روغن را به همراه آب جوش به مرغ اضافه کنید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد.
- بعد از پخته شدن مرغ، نیمی از پیاز داغ که جدا نموده بودید به همراه ریواس تفت داده شده به مرغ اضافه کنید، 15 دقیقه بعد نعنا و جعفری تفت داده شده را نیز اضافه کنید.
- بعد از حدود نیم ساعت خورش پخته شده و آماده سرو است، در خاتمه نصف قاشق غذاخوری ، و نصف قاشق غذاخوری آبلیمو به خورش اضافه نموده و آن را از روی حرارت بردارید.
- خورش را در ظرف مناسب بکشید و با برنج نوش جان کنید.
نکاتی در خصوص نحوه استفاده از ریواس
- هنگام خرید ریواس، ساقه های ترد، روشن، نازک و جوان آن را انتخاب کنید، زیرا قسمت های سبز و تیره تر آن کمی تلخ است و قسمت های سفت آن، بعد از پخت ریش ریش می شوند و سفت باقی می مانند.
- برای آماده کردن ریواس، پوست آن را گرفته، خرد کنید و سپس بشوئید.
- ریواس را در مراحل آخر به خورش اضافه کنید، زیرا پخت طولانی مدت باعث له شدن آن می گردد.
- ریواس حاوی اگزالات پتاسیم است، بنابراین بهتر است در ظروف فلزی و خصوصا مسی پخته نگردد، زیرا با مس واکنش های مضر می دهد.
با خواص ریواس آشنا شوید
- تقویت نماینده قلب و اعصاب
- تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد، که منجر به تنظیم جذب چربی از روده می گردد.
- کاهش دهنده خونریزی معده و روده
- یاری به رفع اختلالات قاعدگی
- کاهش ورم ملتحمه چشم
- یاری به ترمیم جراحات، زخم های چرکی سطحی و سوختگی های پوستی
- مسرت بخش و رفع نماینده افسردگی
- ترشح انسولین توسط لوزالمعده و کاهش قند خون
- کاهش دهنده چربی و کلسترول خون و جلوگیری از ایجاد لخته در رگ ها
- تصفیه خون و رفع جوش و دمل
- کاهش دهنده شهوت
- درمان زخم های دهان
- کاهش سرگیجه و وزوز گوش
- افزایش سوخت و ساز بدن به دلیل فیبر و پتاسیم موجود در آن که منجر به کاهش وزن می گردد.
- متعادل نماینده اسید معده
- رفع نماینده استرس، ترس و وسواس
با مضرات ریواس آشنا شوید
- ریواس حاوی مقدار زیادی اکسالیک اسید است و زیاده روی در مصرف آن، باعث آسیب به دستگاه گوارش و کلیه ها می گردد. میزان مصرف مجاز اکسالیک اسید در روز 10 گرم برای افراد بالغ و 3 تا 4 گرم برای بچه ها است که از چند کیلوگرم ریواس به دست می آید، بنابراین مصرف متعادل ریواس خطری ندارد.
- مصرف زیاد ریواس از جذب کلسیم و منیزیم جلوگیری می نماید و منجر به افزایش خطر پوکی استخوان می گردد.
- مبتلایان به سنگ کلیه، ناراحتی های مثانه، درد سینه و سرفه بهتر است قبل از خوردن ریواس با پزشک مشورت نمایند.
- استفاده از ریواس توسط مادران شیرده، ممکن است باعث ایجاد اسهال در نوزادان گردد.
- افراد مبتلا به نارسایی های قلبی، نباید در خوردن ریواس زیاده روی نمایند زیرا حاوی مقادیر قابل توجهی سدیم است و باعث افزایش احتباس آب در بدن می گردد.
- برگ ریواس نیز بهتر است به صورت خوراکی استفاده نگردد زیرا حاوی ترکیبات سمی برای بدن است.
امیدواریم این خورشت خوشمزه را تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. همچنین در رابطه با این مطلب مطالعه آشنایی با خواص گیاه ریواس در درمان بیماری واریس را نیز به شما توصیه می کنیم.
منبع: setare.com