طرز تهیه آبگوشت اصفهانی شله یا شله بریان

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، شله بریان زیره یا شلو بریون زیره یکی از غذا های محبوب اصفهان است که معمولا اصفهانی ها با نزدیک شدن به فصل سرما، آن را می پزند. مواد به کار رفته در طرز تهیه شله بریان که شامل برنج، گوشت قرمز و زیره می شوند، باعث شده است که از این غذا، به عنوان یک وعده غذایی مقوی استفاده گردد. همچنین زیره موجود در آن، خواص بسیار زیادی دارد که علاوه بر تاثیر در لاغری و تناسب اندام، به تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی یاری می نماید و مناسب فصل پاییز و زمستان است. این مطلب را به طرز تهیه آبگوشت شله یا شله بریان با زیره، آبگوشت اصفهانی خوشمزه اختصاص داده ایم. در ادامه با ما همراه باشید.

طرز تهیه آبگوشت اصفهانی شله یا شله بریان

مواد لازم

برنج نیم دانه: 2 لیوان دسته دار فرانسوی

گوشت قرمز: 300 گرم

پیاز: 1 عدد

سیر: 2 حبه

پودر زیره سیاه: 1 قاشق غذاخوری

زردچوبه: 1/2 قاشق چای خوری

نمک، فلفل و دارچین: به میزان لازم

روغن یا کره: یه میزان لازم

طرز تهیه شله بریان

برای درست کردن این آبگوشت خوشمزه برنج را از قبل بشویید و در آب ولرم و نمک خیس کنید.

پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید. سیر را له یا خرد کنید. در یک قابلمه روغن بریزید و پیاز و سیر را سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند.

زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. گوشت را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. می توانید زردچوبه را از طرز تهیه شله بریان حذف کنید. در این صورت، شله شما رنگ زرد نخواهد گرفت.

بعد از اینکه کمی رنگ گوشت تغییر کرد، به آن آب جوش اضافه کنید.

اجازه بدهید گوشت ها به مدت 2 ساعت بپزند.

بعد از پختن گوشت ها اگر گوشت تان استخوان دارد، آن ها را کاملا جدا کنید. می توانید کمی از گوشت را کنار بگذارید و برای تزیین بهره ببرید.

برنج را از آب بکشید و به گوشت اضافه کنید. زیره را اضافه کنید.

اگر آب گوشت کم شده است، به آن آب اضافه کنید. (دقت کنید که حتما آب جوش باشد.)

آب را تا حدی بریزید که برنج و گوشت کاملا با هم بپزند و نرم شوند و آب کاملا به خورد گوشت و برنج برود. به مواد داخل قابلمه، نمک اضافه کنید.

مراقب باشید، شله بریان تان ته نگیرد. در مراحل انتهای مواد را هم بزنید.

بعد از اینکه گوشت و برنج کاملا پختند، بچشید و نمک آن را امتحان کنید. در صورت لزوم نمک را اضافه کنید.

در آخرین مرحله از طرز تهیه شله بریان، مواد را با گوشت کوب له نموده و در ظرف مناسب سرو کنید.

غلظت گوشت و برنج باید چیزی شبیه حلیم یا آش شله مشهدی باشد.

فوت و فن های طرز تهیه شله بریان اصفهانی

*از ریختن آب سرد روی گوشت در حال پخت، یا گوشتی که در پیاز تفت داده شده است، خودداری کنید. این کار باعث می گردد گوشتتان دیرتر بپزد.

*نمک را در مراحل انتهای و بعد از پخت گوشت اضافه کنید.

*بهتر است در طرز تهیه شله بریان از برنج نیم دانه بهره ببرید.

*اگر به هر دلیلی از خوردن گوشت قرمز امتناع می کنید، می توانید گوشت بوقلمون یا مرغ را جایگزین کنید.

*در انتها می توانید شله بریون یا شله بریان را با دارچین هم تزیین کنید.

*می توانید به جای تفت دادن گوشت در پیاز و سیر، همان ابتدا پیاز را درسته یا به چهار قسمت تقسیم کنید و با سیر به گوشت اضافه نموده و روی آن آب بریزید و اجازه دهید به این روش گوشت بپزد. بعد از پختن، پیاز را خارج کنید.

*برای اینکه آبگوشت شله بریان با زیره مجلسی تر گردد، می توانید پیاز داغ بگیرید و بعد از سرو روی شله بریان را به همراه چند پر نعنا یا جعفری تازه تریین کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 24 بهمن 1399 بروزرسانی: 24 بهمن 1399 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 1127

به "طرز تهیه آبگوشت اصفهانی شله یا شله بریان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت اصفهانی شله یا شله بریان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید