در دوران ابتلا به آنفلوانزا چه نوع مواد غذایی مصرف کنیم؟

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، طبق تحقیقات دانشمندان، مواد غذایی که دارای روی هستند علائم سرما خوردگی و آنفلوانزا را کاهش می دهند.

در دوران ابتلا به آنفلوانزا چه نوع مواد غذایی مصرف کنیم؟

همزمان با شروع فصول سرد سال یکی از بیماری هایی که همیشه سلامت انسان ها را به خطر می اندازد، ابتلا به بیماری های تنفسی از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی و... هستند.

بر همین اساس لازم است بدانید گزینه های غذایی سرشار از زینک (روی) منجر به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا و تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند.

ماده معدنی زینک برای رشد و ترمیم بافت ها لازم است و در بسیاری از مواد غذایی که روزانه مصرف می کنیم، یافت می گردد.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف مواد غذایی ذکر شده در زیر می تواند سبب کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا و تقویت سیستم ایمنی بدن گردد:

گوشت گاو:

هر 100 گرم گوشت گاو حاوی 8.6 روی است. برای همین هم می توان گفت که گوشت گاو منبع طبیعی زینک محسوب می گردد. در حالت کلی با داشتن یک برنامه غذایی سالم و متعادل مسئله ای برای جذب احتیاج روزانه به این ماده معدنی پیش نمی آید.

ماست:

محصولات لبنی ضمن این که سرشار از کلسیم هستند، زینک فراوان دارند؛ به طوری که یک فنجان شیر کم چرب یا بدون چربی یک میلی گرم زینک دارد و 17 درصد احتیاج روزانه به این ماده معدنی را تامین می نماید.

این در حالی است که یک فنجان ماست کم چرب یا بدون چربی 2.2 میلی گرم زینک دارد و 20 درصد احتیاج روزانه به این ماده معدنی را تامین می نماید.

لوبیا:

یک دوم فنجان لوبیای قرمز تیره حاوی 0.9 میلی گرم روی است و 6 درصد مقدار احتیاج به این ماده معدنی را تامین می نماید. لوبیا بعلاوه سرشار از آنتی اکسیدان ها و آهن است.

غلات غنی شده صبحانه:

به طور کلی یک وعده از آن ها 3.8 میلی گرم زینک دارد و 25 درصد احتیاج روزانه به زینک را تامین می نماید. برچسب پشت محصول را آنالیز کنید تا متوجه شوید غلات محبوب صبحانه شما حاوی چه مقدار مواد مغذی است. برای حصول نتیجه بهتر، غلات صبحانه ای را انتخاب کنید که حداقل حاوی پنج گرم فیبر باشد.

بلغور جوی دو سر:

یک دوم فنجان از بلغور جو حاوی 1.6 میلی گرم از روی است و منبع خوبی از فیبر، ویتامین ها و سایر مواد معدنی محسوب می گردد.

شکلات تلخ:

شکلات هر چه تلخ تر باشد، زینک بیشتری دارد. حدود 60 تا 69 درصد از انواع کاکائوها، حاوی 0.9 میلی گرم زینک هستند. ممکن است شکلات تلخ به محبوب ترین منبع تامین زینک برای شما بدل گردد، اما باید به خاطر داشته باشید که شکلات تلخ نمی تواند به تنهایی احتیاج بدن را تامین کند.

به علاوه این که باید مقدار قند و کالری آن را دقیقا محاسبه کنید و روزانه فقط یک تکه شکلات میل کنید.

مرغ:

گوشت مرغ فقط حاوی پروتئین نیست بلکه منبع مفید برای تامین زینک نیز به شمار میرود. برای جذب حداکثر مواد مغذی آن، از مرغ بدون پوست بهره ببرید. فقط 90 گرم مرغ بدون پوست کباب پز شده می تواند زینک روزانه افراد را تامین کند.

آجیل و دانه ها:

مغز ها و دانه ها یکی دیگر از منابع بزرگ زینک هستند. به عنوان مثال، مصرف هر اونس دانه کدو تنبل، 15 درصد احتیاج روزانه شما به زینک را رفع می نماید. یک قاشق از دانه های چیا نیز حاوی 0.5 میلی گرم زینک است.

خبرنگاران علمی پزشکی کلینیک

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 24 مهر 1401 بروزرسانی: 24 مهر 1401 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 1852

به "در دوران ابتلا به آنفلوانزا چه نوع مواد غذایی مصرف کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در دوران ابتلا به آنفلوانزا چه نوع مواد غذایی مصرف کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید