10 دلیل قانع کننده برای استفاده از ماسک
به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، کمپین #من-ماسک-می زنم قرار است از هفته آینده در ایران برگزار گردد و طبق آن قرار است زدن ماسک در محیط های عمومی اجباری گردد. اما چرا کشورهای جهان تا این اندازه به زدن ماسک تاکید دارند؟
1. گسترده ترین بازبینی صورت گرفته بر مطالعاتی از سراسر دنیا در ژورنال پزشکی لنست حاکی از تاثیر قابل توجه فاصله گیری فیزیکی، استفاده از ماسک و عینک محافظ بر فرایند انتقال ویروس کرونای جدید است، تا جایی که برخی از پژوهشگران تاکید دارند استفاده از ماسک های ان-95 می تواند تا 90 درصد مانع از ورود ویروس جدید به سیستم تنفسی افراد گردد.
2. پژوهش های لنست استفاده عمومی از ماسک ها یا پوشش های صورت را به همگان توصیه می نماید. پوشش ها یا ماسک های چندلایه و ضد آب (از جمله اگر خانگی و به صورت دستی تهیه می شوند) تاثیر بیشتری نشان داده اند تا پوشش ها یا ماسک های تک لایه.
3.ویروس کرونا به راحتی از راه صحبت، عطسه و سرفه کردن منتقل می گردد و تنها وسیله راحت و در دسترس برای جلوگیری از انتشار و ابتلا به آن ماسک است.
4. آن طور که محققان چینی در مجله تخصصی BMJ گلوبال هلث گزارش داده اند، حتی در خانه نیز زدن ماسک می تواند عاملی بازدارنده در ابتلا به بیماری کووید 19 محسوب می گردد. البته این توصیه مربوط که کسانی است که در خانه خود یک بیمار مبتلا به کووید 19 دارند. طبق این پژوهش ها اگر شخص مبتلا و سایرین در خانه ماسک بزنند شانس آلوده شدن به ویروس برای افراد غیر مبتلا 79درصد پایین می آید.
5. یک آنالیز مطالعاتی دیگر در چین و آمریکا که نتایج آن در مجله علمی ساینس منتشر شده به تأثیرات زدن ماسک پرداخته و بر کارایی استفاده از آن تأکید می نماید. در این آنالیز طبق داده های اپیدمیولوژی معلوم می گردد کشورهایی که خیلی زود استفاده از ماسک را اجباری کردند مانند تایوان، سنگاپور یا کره جنوبی خیلی بهتر توانستند جلوی شیوع کرونا را بگیرند. به علاوه، این کشورها کاری کردند تا تهیه ماسک برای شهفرایندان کم خرج بوده و بتوانند از راه های مطمئن ماسک تهیه نمایند.
6. علاوه بر این موارد، برای روشن کردن اهمیت ماسک در جلوگیری از سرایت ویروس، باید به گزارشی از چین اشاره نمود که فردی آلوده به ویروس کرونا در یک روز سوار دو اتوبوس شد، اولی بی ماسک و دومی با ماسک. پس از اینکه بیماری اش تشخیص داده شد تمام مسافران دو اتوبوس آنالیز شدند. در اتوبوس اول پنج نفر آلوده شدند درحالیکه در اتوبوس دوم کسی مبتلا نشد.
7. همچنین ماسک وارد حوزه رفتار شناسی نیز شده است. برخی ها استدلال می نمایند که استفاده از ماسک صورت می تواند یادآور روشنی برای خطرات ویروس باشد و یک تلنگر رفتاری برای همه تا بهداشت فردی را بهتر رعایت نمایند. دونالد لو، اقتصاددان رفتاری و پروفسور دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ می گوید: هر روز ماسک زدن قبل از بیرون رفتن از خانه یک عادت است، مثل یونیفورم پوشیدن. در عادات رفتاری شما احساس می کنید باید آن چیزی را که یونیفورم نشانگر آن است انجام دهید. در این مورد یعنی رفتار بهداشتی، مثلا دست نزدن به صورت یا اجتناب از اماکن شلوغ و رعایت فاصله ایمن.
8. نکته مهم دیگر درباره افراد بدون علامت است. در واقع ممکن است شما فردی بدون علامت باشید اما اگر ماسک نزنید و بهداشت فردی را رعایت نکنید، عاملی برای انتشار ویروس شوید. یک تحقیق تازه در چین نشان می دهد که مبتلایان شناسایی نشده یا افراد بدون علائم یا با علائم خفیف، بسیار ناقل ویروس اند و احتمالا مسئول ابتلای 80٪ موارد مثبت.
9. در حال حاضر هیچ دارو یا مواد غذایی خاصی وجود ندارد که صورت مستقیم مانع از انتقال ویروس کرونا گردد و یکی از راه های بسیار تاثیرگذار برای جلوگیری از دریافت و انتشار ویروس، استفاده از ماسک است.
10. براساس یک آنالیز علمی در آمریکا ماسک های ان-95 بیش از سایر ماسک ها مانع از دریافت و انتشار ویروس می گردد. اما این معنای آن نیست که دیگر ماسک ها اثرگذار نباشند. براساس آنالیز ها تا حدود 80 درصد و بیشتر، احتمال اینکه یک ماسک معمولی پزشکی جلوی انتشار را بگیرد، وجود دارد.
منبع: ایرنا
منبع: جام جم آنلاین