مثبت اندیش باش تا کامروا شوی

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، وقتی روان شناسان می گویند افکار مثبت و منفی تاثیرات مثبت و منفی روی زندگی می گذارند، شاید خیلی ها باور نکنند اما این حقیقت دارد. بخشی از رفتارهای انسانی، ناشی از افکار ما است. وقتی می گویند افکار مشخص کننده سبک زندگی، احساس، شرایط جسمی، روحیات و... است، منظور این است که انسان با افکار مثبت یا منفی وارد عمل می گردد و

مثبت اندیش باش تا کامروا شوی

مثبت اندیش باش تا کامروا شوی

نویسنده:افسانه بهرامی

رفتار شما محصول افکار شماست

وقتی روان شناسان می گویند افکار مثبت و منفی تاثیرات مثبت و منفی روی زندگی می گذارند، شاید خیلی ها باور ننمایند اما این حقیقت دارد. بخشی از رفتارهای انسانی، ناشی از افکار ما است. وقتی می گویند افکار مشخص نماینده سبک زندگی، احساس، شرایط جسمی، روحیات و... است، منظور این است که انسان با افکار مثبت یا منفی وارد عمل می گردد و در پی آن طبق گفته های دکتر پرویز رزاقی، روان شناس و مدرس دانشگاه، باید منتظر یکی از اتفاقات زیر باشند: در نگرش منفی قدرت برداشت فرد از رفتار خوب و افکار خوب به حداقل می رسد یعنی اگر فردی با ویژگی های خوب در مسیرمان قرار بگیرد فکر ما به دلیل افکار منفی قدرت دریافت رفتارها و شخصیت های خوب دیگران را ندارد. حتی می تواند خیرخواهی دیگران را به اسم یک تنبیه تلقی کند. این در حالی است که در فردی با نگاه مثبت، رفتارهای خوب دیگران، بهتر هم مشاهده می گردد. از دیدگاه این روان شناس منفی اندیشی موجب منفی شدن افکار و رفتار فرد و حتی ظهور رفتارهای منفی در دیگران می گردد.

به همین دلیل ما قانونی داریم به نام قانون جذب که می گوید وقتی افکار مثبت پخش کنید بازخورد آن اتفاقات مثبت است و برعکس. شاید خیلی از شماها فیلم راز را دیده باشید. این فیلم خاطرات و تجربه افرادی است که با قدرت قانون جذب توانستند به خواسته هایشان برسند که البته طبق اظهارات این روان شناس رابطه دلیل و معلول قانون جذب ثابت نشده است. دکتر رزاقی بروز رفتارهای مثبت و منفی را ناشی از وجود نیرویی در مغز اسم می نماید که بسته به اینکه فرد مثبت یا منفی اندیش باشد این نیرو در همان جهت فعال می گردد. چنانچه مغز به سمت افکار منفی فعال بگردد نتیجه آن به صورت ضعیف شدن روابط اجتماعی افراد، کاهش پیروزیت ها، ضعف روابط بین فردی، تعاملات اجتماعی ضعیف، گرایش کمتر افراد به فعالیت و کار ظاهر می گردد و در نگرش مثبت برعکس این موارد.

منفی، منفی را جذب می نماید

طبق اظهارات دکتر رزاقی افرادی که افکار منفی دارند به سمت افکار منفی دیگران جذب می شوند. این در حالی است که هر چه قدر باور و ایمان فردی منفی تر باشد سقوط وی به سمت منفی گرایی و جذب به سمت افراد منفی گرا بیشتر می گردد ولی برعکس اگر فرد منفی اندیشی، تجارب خوشایندی را هم از مثبت اندیشی داشته باشد، یا ایمان و باور منفی او عمق زیاد نداشته باشد به سمت فرد مثبت اندیش گرایش پیدا می نماید.

خارهایی که گل می دهند

اما اینکه مثبت اندیشی چه نتایجی را در پی دارد، دکتر رزاقی در این باره می گوید: افرادی که افکار مثبت دارند می توانند، کینه را به محبت، ضعف را به قدرت، یاس را به امید و شکست را به پیروزیت تبدیل نمایند. افرادی که باور مثبت دارند در مسائل به فرصت ها فکر می نمایند و در جستجوی راه حل هستند تا پیروزیت به دست آورند ولی افرادی که افکار منفی دارند به جای ارایه راه حل، از هر فرصتی استفاده می نمایند تا به مسائل بیندیشند.

اما چگونه است که عده ای به سمت افکار و افراد منفی کشش بیشتری دارند و عده ای دیگر افکار منفی بیرونی روی آنها اثر کمتری دارد؟

دکتر رزاقی در این باره می گوید: طبق نظریه ای به نام راتر، افرادی که اسناد بیرونی دارند رفتار منفی آنها تحت تاثیر عوامل خارجی و محیطی است. اینها شکست بیشتری را در زندگی تجربه می نمایند. در حالی که افرادی با اسناد درونی، افرادی هستند که اعتماد به نفس بالا و نگرش مثبت تری دارند و پیروز تر هستند. این افراد به سادگی تسلیم افکار منفی بیرونی نمی شوند. بعلاوه در بین آدم ها سه تیپ شخصیتی متعدد داریم: استینک، آتلانتیک و تکنیک.

در نوع استینک منفی گرایی بیشتر است چون به طور معمول ویژگی شخصیتی حساس تری دارند، لاغرتر و زودرنج تر هستند. عادت به منفی یا مثبت فکر کردن، فقر فکری، القای افکار مثبت و منفی به وسیله مشاهده (تماشا افکار پدر و مادر و...) تقویت رفتار به وسیله خود فرد به فرض مثال با دروغ گویی پاسخ مثبت دریافت نموده است و حالا به صورت یک باور درونی تبدیل شده است از دیگر مواردی است که به منفی گرایی یک فرد دامن می زند. این روان شناس از بین تمام موارد موثر در القای افکار مثبت و منفی، درمان تغییر افکار منفی در افرادی که به وسیله ویژگی های شخصیتی به این باور دچار شده اند را سخت تر اظهار کرد چرا که این نوع افکار منفی در اثر زمان و تکرار ایجاد شده و به تدریج جزیی از شخصیت فرد شده است ولی با کمی صبر می توان ساختار این گونه رفتار را که درونی شده اند هم تغییر داد.

ساختارشکنی زمان ندارد

از دیدگاه دکتر ابوالقاسم مهری نژاد، روان شناس، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، ساختارشکنی افراد زمان مشخصی ندارد. برای اینکه بتوان فرد منفی اندیشی را به سمت مثبت اندیشی سوق داد موارد متعددی دخیل هستند. از جمله اندازه هوش افراد، موقعیت اجتماعی، مالی و خانوادگی.

دکتر مهری نژاد می گوید: در افراد ایده آل گرا و آرمان گرا باورهای منفی بیشتر مشاهده می گردد چرا که تحقق آرمان های این قشر سخت تر است. بنابراین باورهای منفی سریع تر در آنها نفوذ می نماید.

به اعتقاد دکتر رزاقی، باورهای منفی در بزرگسالان در گذر زمان ریشه دارتر می گردد و احتیاج به درمان دارد اما در بچه ها احتیاج به درمان و تغییر نیست و تنها توصیه می گردد والدین الگوهای مثبت اندیشی را طی شکل گیری مراحل شخصیتی به وی ارایه دهند.

راه حلهای عملی از بین بردن افکار منفی

پیدا کردن ردپایی از افکار منفی (در واقع جستجوی در خود تا ریشه این افکار منفی کشف گردد).

سوال از خویشتن (که آیا می گردد به گونه ای دیگر رفتار کرد).

ایجاد حداقل رفتار مثبت (در مرحله اول به تغییر یک رفتار مثبت در خود اکتفا کنیم).

پاداش به خود در برابر افکار و رفتار مثبت

فرمان ایست (هنگامی که افکار منفی به سراغ مان می آید با تمرین فکر و دادن فرمان ایست فکر را از ادامه افکار منفی بازداریم).

تخلیه (نوشتن یا ضبط کردن افکار منفی و سپس پاک کردن آنها، تا تمام افکار منفی برون ریزی گردد).

ایجاد احساس متفاوت بودن (من می توانم با دیگران تفاوت داشته باشم).

استفاده از کلام مثبت به جای منفی مانند سرت شلوغ است به جای تحویل نمی گیری و...

منبع: http://salamat.com

ae

منبع: راسخون
انتشار: 3 مهر 1400 بروزرسانی: 3 مهر 1400 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 1501

به "مثبت اندیش باش تا کامروا شوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مثبت اندیش باش تا کامروا شوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید