بهترین طرز تهیه رب گوجه در خانه با دستور مادربزرگ ها بدون کپک و تیره شدن

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، از قدیم در ایران رسم بر این بوده که در فصل تابستان به خاطر فراوانی گوجه فرنگی بساط درست کردن رب گوجه در حیاط و روی پشت بام خانه ها بر پا شود. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید تاریخچه درست کردن رب گوجه به عنوان یکی از پرکاربردترین چاشنی های غذایی برای اولین بار به کشور ایتالیا برمی شود. ایتالیایی ها برای پخت بهتر پاستا و اسپاگتی باید پوست گوجه را می گرفتند و آن را پوره می کردند. ابتدا در سیسیل و سپس در سایر شهرهای ایتالیا کارخانه ها و البته به صورت خانگی در منزل فراوری رب گوجه فرنگی شروع شد. جالب است بدانید ایتالیایی ها به رب گوجه فرنگی روغن زیتون بکر و سرکه هم اضافه می نمایند که مانع از کپک زدن رب می شود. طرز تهیه رب گوجه در خانه را در مجله خبرنگاران بخوانید.

بهترین طرز تهیه رب گوجه در خانه با دستور مادربزرگ ها بدون کپک و تیره شدن

جهت دریافت خدمات پتینه کاری سقف با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

طرز تهیه رب گوجه سنتی و آفتابی در خانه با دستور پخت مادرعظیم ها

مواد لازم

گوجه فرنگی: 1 صندوق یا بیشتر

نمک: به مقدار دلخواه (برای یک صندوق یک پیمانه نمک کافی است)

روغن مایع یا روغن زیتون: 1 فنجان

طرز تهیه

مرحله اول

طرز تهیه رب گوجه در خانه به این صورت است که ابتدا باید گوجه ها را خوب بشورید و زمانی که کاملا خشک شدند گوجه ها را چهار یا هشت قاچ کنید و در تشت عظیم بریزید، روی گوجه ها نمک بپاشید و به مدت 24 ساعت زیر آفتاب مستقیم و گرم تابستان بگذارید. هر چند ساعت یک بار گوجه ها را هم بزنید که کپک نزنند. تا زمانی که پوست گوجه فرنگی از گوشت آن کاملا جدا شده و گوجه ها خوب آب بیندازند. در این مدت یک پارچه توری تمیز روی تشت بیندازید.

مرحله دوم

برای این که پوست و تخم گوجه فرنگی ها را جدا کنید یک تشت و یک آبکش و یک صافی احتیاج دارید. تشت را زیر آبکش بگذارید و سپس یک بار با آبکش و یک بار با صافی ریز گوجه ها را صاف کنید. در این مدت با دست تمیز شسته شده گوجه ها را فشار دهید و چنگ بزنید تا پوست و تخم گوجه جدا گردد و آبش گرفته گردد و داخل تشت ریخته گردد.

مرحله سوم

حالا آب گوجه صاف شده را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله ملایم گاز بپزید. چند ساعت زمان برای پختن رب ضروری است. در این فاصله مرتب باید رب را هم بزنید تا ته نگیرد. رب گوجه باید آن قدر بپزد تا به غلظت مناسب برسد و آب آن کاملا تبخیر گردد. در واقع زمانی که رب گوجه آغاز به قل زدن کرد و حباب های عظیم که می خواهند به اطراف پخش شوند روی آن تشکیل شد باید مراقب رب باشید و مرتب آن را هم بزنید تا ته نگیرد. مواظب باشید حباب ها روی دست و صورت تان نپاشند و از دستکش بهره ببرید.

مرحله چهارم

در این مرحله نمک را اندازه کنید و روغن را هم اضافه کنید. وقتی رب به غلظت مورد دلخواه شما رسید زیر قابلمه را خاموش کنید و زمانی که رب کاملا سرد شد در ظروف کاملا خشک و کاملا تمیز و بدون بو بریزید. این روش برای فصل تابستان و مناطق بسیار گرم مناسب است و یک رب گوجه آفتابی خوش طعم و خوش رنگ به شما می دهد.

فوت و فن های مهم تیره نشدن و کپک نزدن رب گوجه خانگی با دستور مادرعظیم ها

*یک روش دیگر برای دریافت پوست و تخم گوجه فرنگی این است که گوجه فرنگی ها را بشورید و آنها را با چرخ گوشت و یا دستگاه غذاساز خرد و پوره کنید به طوری که پوست و تخم آن ها گرفته گردد.

*مهم ترین دلیل کپک زدن رب آب موجود در آن است. در مراحل طرز تهیه رب گوجه فرنگی در خانه برای این که رب کپک نزند باید کاملا حین پخت آب آن تبخیر گردد. نشانه تبخیر کامل آب رب گوجه فرنگی این است که وقتی قاشق را در رب فشار می دهید آب در قاشق جمع نگردد.

*در مجموع رب گوجه فرنگی خانگی چون مواد نگهدارنده ندارد مستعد کپک زدن است. برای استفاده از رب قاشق کثیف، خیس و مرطوب، چرب یا قاشقی که در دهان زده اید به کار نبرید.

*یکی از بهترین راه ها برای کپک نزدن رب گوجه فرنگی این است که روی آن را با روغن زیتون یا روغن مایع بپوشانید.

*برای داشتن یک رب گوجه فرنگی خوشرنگ باید بدانید که رب گوجه فرنگی چه خانگی و سنتی تهیه گردد و چه کارخانه ای باید به رنگ گوجه فرنگی باشد نه تیره تر و نه خیلی روشن تر. اگر خیلی قرمز و تیره باشد یعنی از مواد افزودنی و رنگ در آن استفاده شده و اگر خیلی روشن و کم رنگ باشد به این معناست که از گوجه نامرغوب و نارس در تهیه آن استفاده شده است.

*علت سیاه شدن رب گوجه فرنگی استفاده از گوجه بی کیفیت و بد رنگ، حرارت دیدن زیاد رب گوجه و ریختن رب گوجه خشک شده و سوخته و چسبیده به دیواره های دیگ در رب است.

*برای این که رب گوجه کپک نزند از روغن در آن استفاده می گردد. این روغن باید به گونه ای باشد که وقتی شما رب گوجه را استفاده می کنید اصلا تعیین نباشد. اگر روغن در رب به صورت گوله شده باشد به این معناست که در تهیه رب علاوه بر مواد مجاز از کدو و نشاسته هم استفاده شده است. علاوه بر این وقتی رب گوجه را سرخ می کنید نباید تکه های سیاه در آن تشکیل گردد چون در این صورت در تهیه رب از آرد و نشاسته هم استفاده شده است.

*بهتر است برای تهیه رب گوجه فرنگی از گوجه های گوشتی و قرمز بهره ببرید. گوجه فرنگی های گلخانه ای برای پخت رب مناسب نیستند چون نازک و بدون گوشت هستند.

*می توانید برای جلوگیری از کپک زدن رب روی هر شیشه یا سطل رب یک لایه روغن مایع یا روغن زیتون بریزید. هر بار که می خواهید رب بردارید با قاشق روغن را کنار بزنید و رب را بهره ببرید.

*بهتر است رب را در شیشه یا قوطی پلاستیکی کوچک بریزید تا بعد از چند بار استفاده هر شیشه یا قوطی رب تمام گردد. به این ترتیب رب تا آخر استفاده کپک نمی زند.

*یادتان باشد اگر روی رب کپک زد به هیچوجه با کنار زدن کپک ها از باقی مانده ظاهرا سالم رب استفاده نکنید. مواد غذایی همواره از لایه های پایینی آغاز به کپک زدن می نماید و قارچ ها را در سرتاسر ماده غذایی پخش می نمایند. این قارچ ها با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند.

*نمک تا حدود زیادی مانع کپک زدن رب گوجه می گردد. پس رب گوجه را کمی پر نمک تر درست کنید و حین پخت مواد غذایی از نمک کمتری بهره ببرید.

*رب گوجه فرنگی خانگی را حتما در یخچال نگهداری کنید و درب آن را محکم ببندید تا امکان کپک زدگی آن به حداقل برسد.

*هر چه زمان پخت رب بیشتر باشد دوام آن برای نگهداری در مدت طولانی بیشتر می گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 743

به "بهترین طرز تهیه رب گوجه در خانه با دستور مادربزرگ ها بدون کپک و تیره شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین طرز تهیه رب گوجه در خانه با دستور مادربزرگ ها بدون کپک و تیره شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید