برترین روش های جرم گیری و از بین بردن رسوب کتری و سماور
به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، استفاده مداوم از کتری های برقی و یا روی گازی موجب ایجاد جرم و رسوب در کف کتری و سماور می گردد. اگر به موقع اقدام به تمیز کردن جرم کتری و سماور نکنید، رفته رفته این رسوبات به لایه های ضخیم تبدیل خواهد شد که از بین بردن آن ها هم بسیار سخت تر می گردد. رسوبات سفید رنگ که در اثر تبخیر آب داغ و به جا ماندن مواد معدنی جامد تمام سطح داخلی کتری و سماور را پر می نماید و موجب کدر شدن آب و یا حتی طعم گرفتن آن می گردد و عمر کتری و سماور شما را هم کوتاه تر می نماید. اما چگونه جرم و رسوب کتری و سماور را بگیریم؟ آشنا بودن با روش های از بین بردن جرم کتری می تواند به شما یاری کند تا راحت تر از شر این رسوبات مزاحم خلاص شوید. در این مقاله از سرویس سبک زندگی در مجله خبرنگاران می توانید با برترین روش های جرم گیری و از بین بردن رسوب کتری و سماور آشنا شوید.
رسوب کتری و سماور چیست؟
جرم کتری در واقع رسوباتی آهکی و سفید رنگ است که به آن کربنات کلسیم گفته می شود. زمانی که شما کتری را برای درست کردن آب گرم روی حرارت قرار می دهید، میزانی از آب آن بخار می شود و رسوبات آهکی به جا مانده از آن به صورت جامد در کف کتری باقی می ماند. معمولاً خانه هایی که در آن ها از لوله کشی های قدیمی آب استفاده شده و یا آپارتمان هایی که در آن ها از مخازن آب یا سیستم گرمایش مرکزی استفاده می شود، بیشتر با چنین مسئله ای روبرو می شوند. به علاوه در بعضی از منطقه ها سختی آب شهر بیشتر است و میزان مهمیم و کلسیم موجود در آب زیاد است. این موضوع موجب ایجاد رسوب بیشتر در کتری می شود.
کتری شما هر چند وقت یک بار به تمیز کردن احتیاج دارد؟
اگر دائماً برای درست کردن آب جوش یا چای از کتری استفاده می کنید، بهتر است به طور مرتب هم اقدام به تمیز کردن و رسوب زدایی آن نمایید. به طور کلی ضروری است تا هر دو هفته یک بار سطح بیرونی کتری را به خوبی شستشو دهید و تمیز کنید. از طرف دیگر با توجه به مقدار سختی آب و میزان استفاده ای که از کتری دارید حدوداً یک تا دو بار در ماه اقدام به تمیز کردن داخل کتری نمایید.
جرم گیری و رسوب زدایی کتری و سماور با سرکه
استفاده از سرکه یکی از برترین روش ها برای از بین بردن جرم کتری است. برای جرم گیری کتری و سماور با استفاده از سرکه ابتدا باید کتری یا سماور را با میزان مساوی آب و سرکه سفید پر کنید. سپس آن را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا به جوش بیاید و برای یک ساعت در همین حالت بجوشد. بعد از آن مخلوط سرکه و آب را از داخل کتری یا سماور خالی کنید و با یک ابر یا اسکاچ مناسب داخل کتری یا سماور را تمیز نمایید. اگر بعد از تمیز کردن کتری یا سماور باز هم رسوبات آهکی داخل کتری باقی ماند، بهتر است دوباره این مراحل را تکرار کنید. توجه داشته باشید که در صورتی که جرم های کف کتری ضخامت زیادی داشته باشند، می توانید برای جرم گیری کتری یا سماور با سرکه از میزان بیشتر سرکه در برابر آب بهره ببرید.
از سابیدن بیش از میزان داخل کتری یا سماور اجتناب کنید. زیرا این کار می تواند به سطح داخلی آن ها آسیب وارد کند. در نهایت و در آخرین مرحله از جرم گیری و رسوب گیری کتری یا سماور با سرکه باید آن را به خوبی بشویید و با آب فراوان شستشو دهید تا بوی سرکه از بین برود. برای از بین بردن کامل بوی سرکه می توانید یک بار کتری یا سماور را با آب خالی بجوشانید و آن را بریزید و سپس از آن برای جوش آوردن آب جوش و درست کردن چای استفاده نمایید.
جرم گیری کتری یا سماور با لیمو
یکی دیگر از روش های مؤثر برای تمیز کردن جرم کتری استفاده از لیمو است. برای جرم گیری کتری با لیمو باید کتری خود را کاملاً پر از آب کنید. سپس چند قطعه لیموترش تازه را برش بزنید و آب آن را داخل کتری بریزید. سپس پوست و سایر قطعات لیمو ترش را هم به آب اضافه کنید. کتری را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا به جوش بیاید و برای یک ساعت در همین حالت بجوشد. سپس در این مرحله از جرم گیری کتری با لیمو، آب و لیموهای داخل کتری را خارج کنید. کتری را با آب فراوان بشویید. شما می توانید از روش جرم گیری کتری با لیمو هم برای کتری های برقی و هم برای از بین بردن جرم کتری های روی گاز بهره ببرید. معمولاً جرم گیری کتری با لیمو زمانی که میزان جرم زیاد نباشد، روشی بسیار مناسب است.
از بین بردن رسوب ضخیم کتری و سماور با استفاده از جوش شیرین
شما برای پاک کردن و جرم گیری رسوب کتری و سماور می توانید از جوش شیرین هم بهره ببرید. برای از بین بردن جرم کتری و سماور به این روش باید چند قاشق غذاخوری جوش شیرین داخل کتری بپاشید و چند دقیقه کتری را به حال خود رها کنید. سپس با استفاده از یک پارچه نرم داخل کتری را تمیز کنید. در نهایت کتری را با آب فراوان بشویید. اگر جرم کتری شما به نسبت زیاد است، برای از بین بردن رسوب کتری می توانید دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را با میزانی آب لیمو ترش یا سرکه ترکیب کنید. سپس کتری را پر از آب نمایید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. استفاده از ترکیب جوش شیرین و سرکه یک روش عالی برای جرم گیری کتری برقی و کتری گازی و سماور است.
بیشتر بخوانید : برترین روش های تمیز کردن ماشین ظرفشویی | استفاده از سرکه و جوش شیرین
رسوب زدایی و جرم گیری کتری و سماور با نوشابه
احتمالاً تا به حال در خصوص قدرت تمیز کننده شگفت انگیز نوشابه کوکاکولا چیزهای زیادی شنیده اید؟ بهتر است بدانید که نوشابه یک ماده بی نظیر برای تمیز کردن جرم کتری است و با داشتن اسید کربنیک می تواند رسوبات ته نشین شده در کف کتری شما را از بین ببرد. برای از بین بردن جرم کتری با نوشابه باید داخل کتری را با میزانی نوشابه کوکاکولا پر کنید و سپس آن را روی حرارت قرار دهید و بجوشانید. اجازه دهید کتری برای 30 دقیقه بجوشد. سپس آن را با آب فراوان بشویید تا هم رسوبات و هم بوی نوشابه از داخل کتری از بین برود.
جرم گیری کتری و سماور با استفاده از اسید سیتریک
اسید سیتریک یک ماده قوی برای از بین بردن رسوب کتری است. شما می توانید از این ماده برای تمیز کردن و جرم گیری کتری و هم تمیز کردن ماشین ظرفشویی و لباسشویی بهره ببرید. برای پاک کردن جرم کتری از طریق اسید سیتریک باید کتری را تا نیمه آن پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب آن به جوش بیاید. سپس حرارت را خاموش کنید و یا اگر کتری شما برقی است آن را از برق جدا کنید. دو قاشق غذاخوری اسید سیتریک به آب جوش داخل کتری اضافه نمایید و با استفاده از یک قاشق آن را در آب حل کنید. برای 20 دقیقه صبر کنید تا این محلول داخل کتری باقی بماند سپس کتری را خالی کنید و آن را با آب فراوان بشویید.
از بین بردن رسوب کتری با استفاده از جرم گیر مخصوص
شما می توانید برای از بین بردن رسوب کتری از جرم گیر کتری برقی یا گازی یا سماور بهره ببرید. جرم گیرهای کتری محصولاتی آماده هستند که به اسم تمیز کننده جرم کتری در فروشگاه های مختلف به فروش می رسند. برای این کار حتماً از یک برند شناخته شده و مطمئن بهره ببرید. زیرا ممکن است بعضی از موادی که به اسم جرم گیر کتری برقی مورد استفاده قرار می گیرند دارای مواد شیمیایی مضر باشند که به راحتی با شستشو از بین نرود.
به علاوه استفاده از بعضی از این مواد جرم گیر کتری برقی یا گازی می تواند به سطح کتری شما آسیب وارد کند. برای پاک کردن جرم کتری با استفاده از جرم گیر کتری برقی و یا گازی باید میزانی از آن را با آب ترکیب کنید و سپس داخل کتری بریزید و اجازه دهید کتری برای مدت زمان معین با این مواد خیس بخورد. در نهایت کتری را با آب فراوان شستشو دهید.
حتما بخوانید : آسان ترین روش جرم گیری و از بین بردن بوی بد انواع مدل ماشین لباسشویی
تمیز کردن فیلترهای کتری را نباید فراموش کنید
فیلترهای کتری شما بعد از مدتی استفاده پر از رسوب می شود و در صورتی که به موقع اقدام به تمیز کردن آن نکنید، بسیاری از سوراخ های آن گرفته و کارایی خود را از دست می دهد. برای تمیز کردن فیلتر کتری باید آن را جدا کنید. سپس برای 20 دقیقه در یک لیوان سرکه سفید قرار دهید. بعد از این مدت می توانید فیلتر را با یک برس نرم به خوبی تمیز کنید و با آب فراوان بشویید. معمولاً فیلتر کتری های برقی به راحت قابلیت جدا شدن دارد و شما می توانید هر زمان که ضروری است آن را از کتری جدا کنید و تمیز نمایید.
چطور بدنه کتری و سماور را تمیز کنیم؟
قبل از هر چیز باید بدانید که جرم گیری بدنه کتری و سماور شما بیشتر از داخل آن احتیاج به تمیز کردن دارد. پس بهتر است همان قدر که به پاک کردن جرم کتری اهمیت می دهید، مراقب بدنه کتری هم باشید. بهتر است حداقل هر دو هفته یک بار قسمت بیرونی کتری را تمیز کنید. برای این کار یک پارچه و یک پاک کننده ضد باکتری یا چند منظوره تهیه کنید. میزانی از تمیز کننده را روی پارچه بزنید و سپس همه بخش های کتری را با دقت تمیز کنید.
به منظور تمیز کردن کتری های استیل ضد زنگ می توانید میزانی روغن بدن کودک یا روغن زیتون روی پارچه بزنید و از طریق آن بدنه کتری را تمیز کنید. این کار موجب می شود تا بدنه کتری استیل براق تر شود. توجه داشته باشید که هیچ گاه بدنه کتری یا سماور برقی را برای تمیز کردن زیر آب نگیرید. زیرا خیس شدن بخش های الکتریکی کتری و سماور می تواند موجب سوختن و خراب شدن آن شود. پس بهتر است برای تمیز کردن آن از اسپری تمیز کننده به همراه یک پارچه نمناک یاری بگیرید.
بیشتر بخوانید :
چطور از ایجاد رسوب در کتری و سماور جلوگیری کنیم؟
از قرار دادن آب جوشیده به مدت طولانی در کتری و سماور اجتناب کنید
بعد از جوشاندن آب سعی کنید تا حداکثر چند یک تا دو ساعت از آن بهره ببرید. شما می توانید از آب جوشیده برای تهیه چای، دمنوش و یا حتی آب نوشیدنی بهره ببرید و یا اضافه آن را هم برای آب دادن به گل ها مورد استفاده قرار دهید. به هر حال سعی کنید تا آب جوشیده به مدت طولانی در کتری و سماور باقی نماند، زیرا این کار موجب ایجاد جرم و رسوب در کتری و سماور می شود. بهتر است بعد از چند ساعت آب داخل کتری را تخلیه کنید و آن را به خوبی آب کشی نمایید.
برای پر کردن کتری از آب تصفیه شده بهره ببرید
استفاده از سیستم تصفیه آب در خانه می تواند تا مقدار زیادی رسوبات آب را کاهش دهد و از ایجاد رسوب و جرم در کتری و سماور جلوگیری کند. اگر از تصفیه آب بهره ببرید رسوبات کمتری در کتری شما ایجاد می شود.
به طور منظم اقدام به تمیز کردن و جرم گیری کتری و سماوری نمایید
اگر برای تمیز کردن کتری و سماور خود یک برنامه معین داشته باشید هیچگاه و رسوبات ضخیم و سخت داخل کتری ایجاد نمی شود و شما می توانید همواره آن را به راحتی از بین ببریم.
از رسوب گیر و جرم گیر کتری و سماور بهره ببرید
رسوب گیر کتری و سماور در واقع یک گلوله مفتولی کوچک و ظریف است که از آن برای حذف کردن رسوبات داخل کتری و سماور استفاده می شود. شما می توانید از این جرم گیرهای سیمی هم برای کتری برقی و هم برای کتری روی گاز استفاده نمایید. طرز استفاده از جرم گیر و رسوب گیر کتری و سماور ساده است. تنها ضروری است هر بار بعد از استفاده سیم جرم گیر را زیر آب بگیرید و به خوبی بشویید و سپس دوباره داخل کتری بیندازید.
چه کار کنیم تا از شر مزه فلز کتری خلاص شویم؟
معمولاً زمانی که برای اولین بار از یک کتری فلزی استفاده می کنید، ممکن است با جوشاندن آب در آن احساس کنید که آب میزانی طعم فلز می دهند. به طور معمول بعد از چند بار استفاده از کتری این موضوع رفع می شود. اما اگر باز هم بوی فلز را در کتری احساس کردید می توانید از میزان جوش شیرین در کتری بهره ببرید.
چطور می توان سطح زنگ زده کتری چدن را پاک نمود؟
برترین روش برای از بین بردن زنگ زدگی روی سطح کتری چدن استفاده از نوشابه کوکاکولا است. شستن سطح کتری با نوشابه کوکاکولا می تواند لکه های سطح کتری کم رنگ تر کند.
منبع: سایت experthometips
نوشته های مرتبط
برترین روش ها برای مراقبت و درمان موی چرب
2 طرز تهیه و اصول خوشمزه شدن کباب تابه ای یا کباب دیگی
طرز تهیه مانی پلو مجلسی دامغانی به 3 روش
برق انداختن و تمیز کردن سینک ظرفشویی با چند روش ساده
منبع: افق کوروش