چطور از پس یک سخنرانی عمومی بر بیاییم؟

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، ترجمه از یگانه سهرابی: مسلما همه ما افراد زیادی را دیده ایم که وقتی می خواهند برای یک جمعیت صحبت نمایند و یا این که یک سخنرانی عمومی داشته باشند، دچار استرس می شوند و حالت عصبی پیدا می نمایند. آن ها از این که تعداد زیادی از افراد در حال گوش دادن به صحبت های آن ها هستند ترس و وحشت دارند.

چطور از پس یک سخنرانی عمومی بر بیاییم؟

مثلا وقتی می خواهند سخنرانی عمومی را آغاز نمایند، کف دستشان عرق می نماید. ضربان قلبشان از شدت استرس تند می زند و مانند یک نوجوان بی تجربه عصبی می شوند. هنگامی که در نهایت آغاز به صحبت می نمایند، صدایشان می لرزد. بعضی ها حتی دهانشان خشک می شود و نمی توانند بعضی از کلمات را به درستی بیان نمایند. علت همه این حالات، ترس و اضطراب شدید است.

تحقیقات و مطالعات، بار ها و بار ها اعلام نموده اند که ترس از سخنرانی عمومی، اولین و بزرگ ترین ترس افراد است! آیا شما هم فوبیای سخنرانی عمومی دارید؟ مطالبی که در ادامه برای شما دوستان عزیز سایت خبرنگاران توضیح داده ایم را مرور نموده و سعی کنید تا بر استرس و ترس خود غلبه کنید.

چگونه از این ترس جلوگیری کنیم و آن را به نحو احسن انجام دهیم؟

1. آماده سازی

شما درباره صحبت کردن در جمع نگران هستید، چون نمی دانید که چطور باید یک سخنرانی عمومی بی نقص داشته باشید. کاری که در اینجا باید انجام دهید این است که یک قلم و کاغذ بردارید و تمامی ایده های خود را درباره آنچه می خواهید بگویید را یادداشت کنید و در این زمینه دقت کافی به خرج دهید. ما به شما رایج ترین و ساده ترین راه را گفته ایم.

فکر کنید که می خواهید فردی را برای کار های خاصی که انجام داده به دیگران معرفی نمایید. در ابتدا با او صحبت کنید تا متوجه شوید که او کیست و چه کار هایی انجام داده است.

شما بعلاوه باید از رویداد های مهم، دستاورد ها و اعتبارنامه های مربوط به آن فرد آگاه شوید، تا بتوانید بهتر معرفی اش کنید. وقتی این مرحله را انجام دهید یعنی 50% وظیفه خود را تکمیل نموده اید.

2. به خودتان روحیه بدهید

بدترین اتفاقی که ممکن است در حین سخنرانی عمومی شما بیفتد، چیست؟ شما ممکن است بر روی صحنه خجالت بکشید. این بدترین شرایطی است که ممکن است پیش بیاید. این که شما بخواهید از صحبت کردن و بیان نظرات خود خجالت بکشید، بدترین حالتی است که ممکن است برایتان به وجود آید.

اگر شما در برابر یک جمعیت صحبت می کنید، هیچ کس به شما شکایت نمی نماید. با این حال، اگر شما اولین نکته را آماده نموده اید، هرگز از بیان آن خجالت نکشید. خودتان را این گونه متقاعد کنید که شما با استعداد هستید و به طور کامل خودتان را آماده نموده اید. در این شرایط گفتارتان 100% موثر خواهد بود و انجام این کار بسیار ساده است.

3. مخاطبان خود را بشناسید

اگر شما مخاطبان خود را نشناسید چگونه می توانید صحبت هایی متناسب با آن ها ارائه دهید؟ به هر حال باید سعی کنید که مخاطبان خود را بشناسید. به طور خاص، هدف خود را با مخاطبان تطابق دهید. اهداف آن ها، دغدغه هایشان، خواسته ها و تمایلاتشان را شناسایی کنید. آن ها دوست دارند از زبان شما چه چیزی بشنوند؟ منافع آن ها چیست؟ در چه رده سنی قرار دارند؟

جمعیت شناختی همواره بخشی جدایی ناپذیر از شناسایی مخاطبان است، بنابراین در خصوص آن تحقیق کنید. در حقیقت، از نقطه نظر بازاریابی، کشف اطلاعات بی اهمیت نیز مانند نام تجاری قهوه ای که مشتری شما ترجیح می دهد، می تواند مزیت رقابتی ایجاد کند. این اطلاعات، اگر هوشمندانه جمع آوری شود به شما یاری خواهد نمود تا خودتان را از رقبا متمایز کنید و در نهایت باعث شکست ناپذیری شما می شود. اگر این اصل بازاریابی را در بحث خود اعمال کنید، مطمئن باشید که در سخنرانی عمومی پیروز خواهید شد.

4. در موضوع خود متخصص باشید

بگذارید فرض کنیم که شما در خصوص عشق صحبت می کنید. برترین کاری که باید بکنید این است که تجربیات خود را در رابطه با عشق به یاد آورید. شما بعلاوه باید تعاریف بسیاری از عشق که می توانید پیدا کنید را آنالیز کنید. آن ها را مطالعه کنید سپس نمونه هایی را در زندگی خود انتخاب و به تعریف خاص آن ها بپردازید.

شاید اگر شما زمان بیشتری برای آماده سازی سخنرانی عمومی خود داشته باشید، می توانید با افرادی که در این زمینه تخصص دارند مصاحبه کنید. به این ترتیب، شما می توانید اطلاعات ارزشمندی را به گنجینه خود اضافه کنید. هدف شما باید این باشد که در موضوع مورد بحث متخصص شوید. هنگامی که در نهایت به اهداف مورد نظر برسید، از هر جهت آماده یک سخنرانی عمومی بی نظیر خواهید بود.

5. تجسم کردن

یکی از دلایل ترس از سخنرانی، روبرو شدن با انتقاد است. این مسئله مربوط به نظراتی است که مردم درباره شما دارند. من یک راه چاره سرگرم نماینده برای این موضوع بیان می کنم. من این مورد را هنگامی که یک نوجوان بودم آموختم. فرض کنید که شما باید برای گروهی از افرادی که فقط لباس زیر بر تن دارند، سخنرانی کنید. صحنه را تجسم کنید. من مطمئنم قبل از اینکه بخواهید حرفی بزنید خنده تان می گیرد.

هنگامی که این راه را آغاز می کنید، متوجه خواهید شد که برترین راه برای مقابله با این چالش این است که خودتان را جدی نگیرید. هنگامی که در این شرایط قرار گرفتید آرام باشید، 3 نفس عمیق بکشید، لبخند بزنید و به مخاطبان خود سلام کنید. اگر پس از سلام کردن هنوز استرس دارید، دو خط اول سخنرانی خود را با اعتماد به نفس کامل بیان کنید. سپس به ادامه بیان متن خود بپردازید. معمولا هنگامی که شما 10 جمله اول را بیان کنید، استرستان کم می شود و به راحتی می توانید به ادامه سخنرانی عمومی تان مشغول شوید.

6. محل سخنرانی را از قبل آنالیز کنید

شما می توانید قبل از این که سخنرانی عمومی آغاز شود، به محل مورد نظر بروید و کمی با آنجا آشنایی پیدا کنید. بازرسی محل سخنرانی بسیار مهم است. این یک گام بسیار مهم است، زیرا با دانستن میزان محل، شما متوجه می شوید که با چه چالش هایی ممکن است رو به رو شوید.

اگر آن جا یک سالن بزرگ است، شما باید برنامه ریزی کنید که حرکات دست و حرکات بدن زیادی داشته باشید. اگر میزان محل برگزاری کوچک است باید به حرکات خود دقت کنید. به عنوان مثال، یک لبخند کوچک می تواند تاکید بر نقطه ای داشته باشد. اگر اولین بار محل سخنرانی عمومی خود را چک می کنید، باید تمامی نکات را در نظر بگیرید. این اطلاعات کوچک می تواند به شما بسیار یاری کند تا استرس خود را کنترل نمایید و سخنرانی عمومی بی نظیری داشته باشید.

7. به حرف سخنرانان خوب، گوش دهید

وب سایت ها، فیلم ها، سخنرانی ها و آموزش هایی وجود دارد که شیوه درست سخنرانی عمومی را به شما یاد می دهند. وقت خود را به دیدن و گوش دادن به آن ها اختصاص دهید. آن ها چه نکاتی را بیان می نمایند؟ چگونه مخاطب را به خود علاقه مند می نمایند؟ آن ها برای توجه شما چه کاری انجام می دهند؟ آیا برای مجذوب کننده تر شدن سخنرانی عمومی خود از طنز استفاده می نمایند؟

آیا متوجه شدید که آن ها جزئیات سخنرانی خود را به گونه ای تنظیم نموده اند که به شما یاری می نماید به راحتی موضوع را درک کنید؟ برای این که این کار را راحت تر انجام دهید، به سخنرانی های افراد بزرگ خوب گوش دهید.

یکی از سخنرانانی که به شدت الهام بخش خود من بوده است، فردی به نام پیتر جی دانیلز است. او گذشته و کودکی درخشانی نداشته است. ولی در سال های جوانی با به چالش کشیدن خود توانسته پیروزیت های چشمگیری به دست آورد. او خانواده مرفهی نیز نداشت و دو برادرش الکلی بودند. درنتیجه به هر کاری که وارد می شد شکست می خورد.

در سن 26 سالگی او خود را به عنوان یک شناگر معرفی کرد و در سال 1959 در جنگ صلیبی بللی گراهام شرکت کرد. پس از این برخورد قابل توجه، او برای راه اندازی کسب و کار های پیروز به کار خود ادامه داد و یکی از برترین سخنرانان پلت فرم دنیا شناخته شد. پیشنهاد می کنم، سخنرانی های او را با دقت گوش دهید تا نکات مهمی را از او یاد بگیرید.

منبع: برترین ها
انتشار: 12 مهر 1403 بروزرسانی: 12 مهر 1403 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 2026

به "چطور از پس یک سخنرانی عمومی بر بیاییم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور از پس یک سخنرانی عمومی بر بیاییم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید