ضرورت تسلط دانشجویان زبان های خارجه به زبان و ادبیات فارسی
به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت تسلط دانشجویان زبان های خارجه به زبان و ادبیات فارسی تاکید نمود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 185 شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل در محل دبیرخانه این شورا برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه غلامعلی حداد عادل با تبریک فرارسیدن چهلمین سالگرد دفاع مقدس، یاد و خاطره بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و شهدای گرانقدر جنگ تحمیلی و ایثارگران و رزمندگان سرافراز را گرامی داشت.
سپس آنالیز سرفصل آموزشی دوره کارشناسی زبان و ادبیات فرانسه در دستور کار نهاده شد و گزارشی در این زمینه توسط خانم دکتر علوی معاونت ارتباط با اساتید و دانشجویان شورای تحول، ارائه شد.
حداد عادل طی سخنانی با اشاره به اینکه ادغام در این رشته با کارآیی که در ترجمه می بخشد، ضریب احتمال اشتغال را بالا می برد اضافه نمود: مطالعه بعضی سفرنامه های قدیمی نشان می دهد که زبان فرانسه از زمان های قدیم در کشور ما رواج داشته و متأسفانه در حال حاضر شرایط مطلوبی ندارد و اسقبال داوطلبین کنکور از این رشته بسیار پایین است و این امر برای فرهنگ ما ضرر بزرگی است.
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با ضروری دانستن تسلط دانشجویان این رشته به زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: اگر دانشجویی به زبان مادری خود تسلط نداشته باشد در یادگیری زبان های دیگر بخصوص در بحث ترجمه نمی تواند پیروز باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: مترجمین و ادبای نامدار کشورمان که توانستند از ادبیات سایر ملل استفاده نمایند، و مترجمان بسیار ماهر و حاذقی باشند در درجه اول به زبان فارسی تسلط کامل داشتند.
حداد عادل اضافه نمود: دانشجویان تمامی رشته های زبان های خارجه با توجه به اینکه کارشان زبان و ترجمه است لازم است تعداد واحد های ادبیات فارسی برای این دانشجویان نسبت به رشته های دیگر بیشتر باشد، لذا باید بخش زبان و ادبیات فارسی را در این رشته ها غنی تر کرد.
وی با بیان اینکه شرط ترجمه خوب تسلط به زبان مبدأ و مقصد است خاطر نشان کرد: در رابطه با زبان فارسی به مقطع دبیرستان و دو واحد فارسی عمومی دانشگاه، نباید اکتفا کرد و باید کوشید این دانشجویان با نظم و نثر و ادبیات معاصر فارسی آشنایی دقیق و کامل پیدا نمایند.
در ادامه رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی تأکید کرد: در تنظیم محتوای این دو واحد تخصصی زبان فارسی، می توان از ظرفیت اساتید فرهنگستان زبان و ادب فارسی از جمله دکتر احمد سمیعی و دکتر محمدعلی موحد که از اساتید برجسته در این حوه هستند، یاری گرفت.
پس از ارائه نظرات و پیشنهاد های اعضا، کلیات سرفصل دوره کارشناسی زبان و ادبیات فرانسه و جزئیات این برنامه به تصویب رسید.
در انتها جلسه حداد عادل همچنین بیان کرد کتاب های نگارش و ویرایش متون سیاسی، تحولات سیاسی و اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران، انسان شناسی، سیاست گذاری مقابله با جرم و فساد، روانشناسی و آموزش بچه ها با احتیاج های ویژه، اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی همراه با ملاحظات اسلامی، مدیریت بحران های بین المللی، بازشناسی نظام سلطه، پوشاک زنان در خاور نزدیک و خاورمیانه و رفتار سازمانی و روابط انسانی در سازمان های آموزشی و هنر طراحی ایرانی اسلامی توسط شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی و با همکاری سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو