ربات های نو برای حمل اجسام سنگین
به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، محققان مرکز رباتیک و بیوسیستم دانشگاه نورث وسترن اخیرا ربات های متحرک جدیدی را توسعه داده اند که Omnid Mocobots نامیده می شوند.
به گزارش خبرنگاران، این ربات ها که در مقاله ای در سایت مقالات علمی arXiv معرفی شده اند، به منظور همکاری و یاری به انسان ها در بلند کردن و جابجایی اشیاء سنگین طراحی شده اند. در سال های اخیر، بسیاری از این ربات ها در محیط های واقعی مورد آزمایش قرار گرفته و به نتایج بسیار امیدوارنماینده ای نیز دست پیدا نموده اند.
متیو الوین یکی از محققان این مطالعه، می گوید: مرکز رباتیک و بیوسیستم دانشگاه نورث وسترن سابقه طولانی در ساخت ربات هایی دارد که از نظر فیزیکی با انسان ها همکاری می نمایند. در واقع اصطلاح cobots از اینجا ابداع شده است. این واژه الهام بخش مشاغل تولیدی، انبار و ساخت و ساز است. موکوبات ها با هدف یاری به انسان ها در انجام وظایف سنگین طراحی شده اند.
همکاری بین انسان و چندین موکوبات چند مزیت اصلی خواهد داشت که مهم ترین آن ها ادغام دقت و قدرت ربات ها و سازگاری و آگاهی موقعیتی نیرو های انسانی می باشد. موکوبات Omnid، از یک پایه متحرک و یک بازوی رباتیک تشکیل شده است. این ربات دارای ویژگی های مهمی برای تعامل با انسان ها است که آن را از سایر ربات ها متمایز می نماید. الوین می گوید: این بازو های رباتیک انطباق مکانیکی داخلی بیشتری نسبت به سایر ربات ها ارائه می دهند و در مقایسه با بازو های رباتیک معمولی برای تعامل با انسان ایمن تر هستند و کمتر به اجسام آسیب می زنند.
الوین و همکارانش در آزمایش های اولیه شان، عملکرد این ربات را مورد ارزیابی قرار دادند. در این آزمایش یک کاربر انسانی هنگام همکاری با سه ربات، تنها با یک دست توانست یک لوله 15 کیلوگرمی را به درستی حمل کند الوین می گوید: در آینده تیم های بزرگ تری از موکوبوت های قدرتمندتر خواهیم داشت که به همکاری یک یا تعداد بسیار کمی از انسان ها برای حمل ساختار های بزرگی مانند یک تیغه روی توربین بادی یا یک پنل خورشیدی در زیستگاه مریخ احتیاج خواهند داشت.
این ربات ها در حال حاضر قادر به دستکاری اتوماتیک اجسام با استفاده از کنترل نماینده های از پیش برنامه ریزی شده یا استراتژی های آموزش داده شده به وسیله همکاران انسانی خود نیستند. متیو می گوید این مورد یکی از اهداف تحقیقاتی آینده این مرکز خواهد بود.
منبع: techxplore
منبع: فرارو