سازه های پارچه ای دریچه ای نو در معماری معاصر
به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، رپرتاژ آگهی - در طول سالهای اخیر، سلیقه مردم در بسیاری از موضوعات عوض شده است. این موضوع روی معماری ساختمانها و دکور فضاها نیز تاثیر گذاشته است و استفاده از برخی سازه ها را رونق داده است. مثلا چند سالی است که به کار بردن سازه های پارچه ای و سازه های چادری در معماری و دکوراسیون بناهای مختلف، زیاد شده است و افراد زیادی، به این مدل سازه ها علاقه مند شده اند.
جهت دریافت خدمات پتینه کاری چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
منظور از سازه های پارچه ای چیست؟
اگر به پوشش سرپناه ها و خیمه های مردم در گذشته نگاه کنید، می بینید که از چادر و پارچه برای پوشاندن سقف خود استفاده می کردند. به کار بردن پارچه برای ساخت خانه و سرپناه، از همان دوران قدیم متداول بوده است؛ اما از دهه 1970 میلادی، متخصصان و بزرگان صنعت ساختمان به این فکر افتادند که از پارچه های مخصوص استفاده نمایند و این سازه های کششی را در معماری و ساختمان سازی به کار ببرند.
سازه های پارچه ای از الیاف پلی استر با روکش PVC ساخته می شوند. البته باید بدانید که برای ساخت سازه های پارچه ای، فقط از الیاف استفاده نمی گردد؛ بلکه در بسیاری از موارد عناصر دیگری مانند چوب و حتی فلز با الیاف پارچه ترکیب می شوند و استحکام و دوام این مصالح را بالا می برند.
انعطاف پذیری و شکل پذیری این سازه ها بسیار بالا است و به همین دلیل، سازه های پارچه ای جزو محبوب ترین مصالح برای طراحان و معماران است. با یاری سازه های پارچه ای می توان اشکال گوناگون و خلاقانه را در ساختمان پیاده سازی کرد. به کار بردن سازه های پارچه ای در ساختمان، چند سالی است که در ایران نیز رونق گرفته است و در شهرهای ساحلی، کویری یا سردسیر ایران از آن استفاده می گردد.
از سازه های پارچه ای می توان برای درست کردن سایه بان ثابت و متحرک، سقف آلاچیق، سقف متحرک، سقف پارکینگ، پوشاندن اطراف و سقف استخر روباز، پوشش دیوارهای ساختمان، دکوراسیون ویلا، پوشش زمینهای بازی، پوشش تراس و بالکن، پوشش باغ و فضای سبز و اجرای سقف رستوران و کافه استفاده کرد.
سازه های کششی را به چه صورت می توان پیاده سازی کرد؟
سازه های پارچه ای و کششی را می توان به صورتهای زیر پیاده سازی کرد:
مخروطی شکل
قوسی شکل و خمیده
اشکال پیچ خورده
شکلهای خلاقانه و آزاد
با ویژگی های سازه های پارچه ای بیشتر آشنا شوید!
سازه های پارچه ای از نظر شکل هندسی و خواص فیزیکی با دیگر سازه ها متمایز هستند. این سازه های کششی می توانند به عنوان سازه های ثابت یا سازه های قابل جابه جایی استفاده شوند.
سازه های پارچه ای زیبا، سبک، بادوام و مقرون به صرفه هستند. به همین دلیل است که هم متخصصان و هم عموم مردم به استفاده از سازه های پارچه ای در ساختمان علاقه مند هستند.
یکی از مزایای به کار بردن سازه های پارچه ای در ساختمان این است که به دلیل وجود الیاف پارچه ای در این سازه ها، بسیار سبک وزن هستند و در نتیجه به تکیه گاه ها و پروفیلهای فلزی سبک تری احتیاج دارد. همچنین می توان این سازه های پارچه ای را در شرایط محیطی و جغرافیایی مختلف استفاده کرد.
سازه های چادری بر مبنای کشش کار می نمایند و در اثر استفاده از آنها در ساختمان، این سازه ها دچار کشیدگی می شوند. با رونق دریافت سازه های پارچه ای، این شجاعت به طراحان و معماران داده شد که بتوانند اشکال پایه ای را با یاری سازه های چادری و پارچه ای خلق نمایند. مثلا با یاری سازه های پارچه ای می توان اشکالی مانند مخروط، خیمه، زین اسب و… را در یک ساختمان به وجود آورد.
سازه های چادری چگونه پیاده سازی می شوند؟
سازه های چادری و پارچه ای مانند تمام عناصر سازه ای که بر مبنای کشش کار می نمایند، به عناصر فشاری و خمشی احتیاج دارند تا آنها را نگه دارند. به همین دلیل است که برای اجرای سازه کششی، به تکیه گاه احتیاج است. برای پیاده سازی سقف، سایه بان یا آلاچیق با سازه های پارچه ای می توان از چوب، فلز و بتن استفاده کرد. این مصالح در سقف های پارچه ای به خوبی نقش تکیه گاه را ایفا می نمایند.
متداول ترین مصالحی که در کنار سازه های پارچه ای استفاده می گردد، فولاد است؛ زیرا فولاد مقاومت خمشی و فشاری بالایی دارد، قیمتش مناسب است، شکل پذیری و انعطاف پذیری بالایی دارد و به سهولت قابل حمل است. به کار بردن فولاد در کنار سازه چادری به طراحان یاری می نماید تا به راحتی بتوانند شکلهای قوسی و خمیده یا دکلهای بلند را پیاده سازی نمایند. به همین دلیل است که ترکیب فولاد و پارچه تا این اندازه در صنعت ساختمان سازی و معماری پرکاربرد و منطقی است.
برای اتصال سازه پارچه ای صنعتی به میله های فولادی نیز از پیچ و اتصالات مخصوص استفاده می گردد.
موارد کاربرد سازه های پارچه ای
از سازه چادری می توان در موارد زیر استفاده کرد:
ساخت آلاچیق چادری
ساخت سایبان متحرک ماشین
اجرای سایبان چادری پارکینگ
پیاده سازی سقف پارچه ای
پوشش دیوارهای اطراف ساختمان با سازه چادری
ساخت سایبان حیاط با سازه کششی
ساخت سقف و پوشش برای ورزشگاه های ورزشی
پوشش اطراف باغ و فضای سبز
پیاده سازی سقف پارچه ای رستوران، کافی شاپ و…
مزایای استفاده از سازه های پارچه ای در طراحی و معماری ساختمان
سازه های پارچه ای، جزو جدیدترین مصالح ساختمانی به حساب می آیند که از نظر متخصصان و معماران تایید شده است.
با یاری سازه های پارچه ای می توان اشکال و مدلهای خلاقانه ای را پیاده سازی کرد.
سازه های پارچه ای بسیار زیبا هستند و باعث زیباتر شدن پوشش ساختمان می گردد.
سازه های چادری و پارچه ای سبک وزن هستند و در نتیجه برای اجرای آنها به پروفیلهای سبک تری احتیاج است.
به دلیل پیش ساخته بودن سازه های پارچه ای، مدت زمان اجرای پروژه با این مصالح بسیار کوتاه است و می توان آن را سریعا پیاده سازی کرد.
بدون محدودیت می توان از سازه های پارچه ای استفاده کرد و با آن، انواع اشکال و مدلهای خلاقانه را روی ساختمان پیاده کرد.
در تمام شهرهای ایران با شرایط محیطی و آب و هوایی مختلف می توان از سازه های پارچه ای استفاده کرد.
سازه های پارچه ای انواع مختلفی دارند و می توان با توجه به پروژه موردنظر و شرایط محیطی، نوع پارچه مصرفی را معین کرد.
سازه های پارچه ای بسیار بادوام هستند و مقاومت بالایی در برابر باد، حرارت، ضربه، زمین لرزه و… دارند.
شکل پذیری و انعطاف بالای سازه های پارچه ای باعث می گردد که بتوان به راحتی آنها را به اشکال دلخواه درآورد.
در این نوشته با سازه های پارچه ای و موارد کاربرد آنها آشنا شدید. با خواندن این مطلب متوجه شدید که به کار بردن سازه پارچه ای برای ساخت سایه بان، پارکینگ، صقف و آلاچیق چه مزایایی دارد و چه اندازه در زیباتر کردن فضا تاثیر مثبتی می گذارد. از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم.
منبع: شفقنا اقتصادی
انتشار: 11 آذر 1399
بروزرسانی: 11 آذر 1399
گردآورنده: gogoryo.ir
شناسه مطلب: 988
به "سازه های پارچه ای دریچه ای نو در معماری معاصر" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "سازه های پارچه ای دریچه ای نو در معماری معاصر"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید