جزئیات کشف و مستندسازی 250 سکه ساسانی

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، کتایون فکری پور ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و مجری طرح مستندسازی سکه های پیش از اسلام موزه و مخزن کرمان، گفت: این طرح پژوهشی با هدف مستندسازی 250 سکه ساسانی از مجموعه سکه های موزه کرمان اجرا شده و بر اساس بررسی های اجرا شده سکه هایی از اردشیر اول، شاپور اول، بهرام اول، بهرام دوم، نرسی، هرمز دوم، شاپور دوم، شاپور سوم، بهرام چهارم، یزدگرد دوم، پیروز، قباد، خسرو اول، هرمز چهارم و خسرو دوم در این مجموعه موجود است.

جزئیات کشف و مستندسازی 250 سکه ساسانی

گروه زبان های باستانی و متون کهن پژوهشکده زبان شناسی، کتیبه ها و متون، با مستندسازی 250 سکه ساسانی، آخرین یافته ها از سکه های ساسانی را تشریح کرد.

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، کتایون فکری پور ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و مجری طرح مستندسازی سکه های پیش از اسلام موزه و مخزن کرمان، گفت: این طرح پژوهشی با هدف مستندسازی 250 سکه ساسانی از مجموعه سکه های موزه کرمان اجرا شده و بر اساس بررسی های اجرا شده سکه هایی از اردشیر اول، شاپور اول، بهرام اول، بهرام دوم، نرسی، هرمز دوم، شاپور دوم، شاپور سوم، بهرام چهارم، یزدگرد دوم، پیروز، قباد، خسرو اول، هرمز چهارم و خسرو دوم در این مجموعه موجود است.

مجری طرح مستندسازی سکه های پیش از اسلام موزه و مخزن کرمان اضافه نمود: تعداد سکه های خسرو دوم و هرمز چهارم به ترتیب بیشترین تعداد سکه این مجموعه را در برمی گیرند و برای هر یک از سکه ها، شناسنامه ای با توجه به اطلاعات داده شده از استان تنظیم شده است.

فکری پور با بیان این که شناسنامه علاوه بر مشخصات سکه ها، استنساخ، حرف نویسی و ترجمه کتیبه های رو و پشت سکه را در بر دارد، اظهار کرد: تنظیم سکه ها به ترتیب سلطنت پادشاهان است، از آنجایی که سکه های شاهانْ نخستین سال ضرب ندارند، سکه های هر پادشاه بر اساس شماره اموالی و از قباد به بعد بر اساس سال ضرب سکه منظم شده اند.

او اضافه نمود: علاوه بر تنظیم شناسنامه، مطالب به فرم کتاب نیز نگاشته شده که به صورت صحافی شده در اختیار پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفته است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان این که علم سکه شناسی زیرمجموعه علم باستان شناسی است و اهمیت سکه ها به عنوان سند تاریخی کاملا آشکار است، یادآور شد: سکه ها می توانند به حل حلقه مفقوده یک حکومت یا سلسله و معرفی فرهنگ و اعتقادات یک دوره تاریخی کمک فراوانی کنند. آن ها نه تنها وسیله ای برای مبادله کالا، بلکه نماد قدرتِ ضرب کنندگان آن بوده اند.

فکری پور بیان کرد: بازتاب قدرت مالی ساسانیان در ضرب سکه های آنان متجلی است و اولین سکه ساسانی با به قدرت رسیدن اردشیر اول، شاهنشاه ایران انتشار یافت. شاهان ساسانی به علت تمایل زیادشان به دین زرتشتی نشانه های یونانی مأبی سکه های پارتی را کنارگذاشته و مضمون زرتشتی گری را وارد سکه های خود کردند.

منبع: فرادید
انتشار: 18 بهمن 1401 بروزرسانی: 18 بهمن 1401 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 1906

به "جزئیات کشف و مستندسازی 250 سکه ساسانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیات کشف و مستندسازی 250 سکه ساسانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید