زاویه سازی صورت چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟

به گزارش مجله سینمایی گوگوریو، زاویه سازی صورت که به کانتورینگ صورت هم شناخته می گردد، روشی برای بهبود ویژگی های صورت از جمله تقارن و کاهش علائم پیری است. در این روش، تغییراتی در بافت نرم صورت یا ساختار استخوانی ایجاد می گردد تا طرح و مشخصات کلی چهره بهبود یابد. برای مثال، زنان ممکن است خواستار صورتی ظریف تر، باریک تر و جوان تر، همراه با زاویه فکی V شکل باشند. بعلاوه مردان ظاهری مردانه تر، خط فکی برجسته و تراش خورده تر را ترجیح دهند. زاویه سازی صورت یکی از برترین روش های زیبایی برای دستیابی به چهره ای ایدئال و جوان است. به همین علت از برنامه ورزشی برای داشتن فک زاویه دار گرفته تا خرید دستگاه فرم دهی صورت و زاویه فک، این روزها روش های محبوب زیادی برای دستیابی به فرم چهره ای مطابق با معیارهای شخصی وجود دارد. کانتورینگ صورت به یاری فیلرها یا جراحی نواحی مهم چهره، از جمله رایج ترین روش ها در میان آقایان و خانم ها است که در پی چهره ای زیباتر هستند. به خواندن ادامه دهید تا همه چیز از انواع متدهای کانتورینگ اجرا شده تا مضرات و فواید این روش را بدانید.

زاویه سازی صورت چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟

زاویه سازی صورت چیست؟

زاویه سازی صورت یک روش زیبایی برای تنظیم نواحی مختلف چهره است. این نواحی شامل پیشانی، استخوان گونه، بینی و چانه می گردد. علاوه بر اصلاحات فیزیکی و ساختاری صورت، افراد می توانند از تکنیک های جراحی هم برای زیباسازی چشم ها، گوش ها و لب ها استفاده نمایند. از آنجایی که صورت یکی از اولین منطقه های است که علائم پیری از جمله شیار های عمیق، چین و چروک و افتادگی پوست را نشان می دهد، کانتورینگ صورت می تواند یک فرآیند بسیار مؤثر برای جوان سازی، بازیابی فرم از دست رفته و ایجاد تصویری مطابق با احساس و تصورات ما باشد. زاویه سازی صورت برای حل بسیاری از مسائل از جمله گونه های توخالی یا گونه های صاف، چانه عقب رفته یا بیرون زده، عدم تقارن در چهره، چروک های پیشانی یا خط لبخند، بدشکل شدن ساختار صورت به علت ناهنجاری های مادرزادی و موارد دیگر کاربرد دارد.

روش های زاویه سازی صورت

کانتورینگ صورت را می توان با روش های کم تهاجمی یا تهاجمی انجام داد. انواع مختلفی از تکنیک ها و درمان های زاویه سازی صورت وجود دارد که بخش های خاصی از صورت را هدف قرار می دهند. روشی که انتخاب می کنید تا حد زیادی به قسمت هایی از صورت شما که احتیاج به بهبود دارند و اهداف شخصی شما بستگی دارد. هر درمان متناسب با احتیاج های هر فرد سفارشی خواهد شد. این یعنی ممکن است زاویه سازی صورت شامل ترکیبی از چندین تکنیک باشد.

روش های کم تهاجمی زاویه سازی صورت

روش های کم تهاجمی زاویه سازی صورت شامل موارد بدون جراحی و تحت بی حسی های موضعی است و به طور کلی درمانی موقت برای بهبود خطوط ریز و چین و چروک و زاویه سازی صورت هستند. فیلرها، بوتاکس و زاویه سازی با نخ از جمله رایج ترین روش های کم تهاجمی به شمار می روند.

فیلرها

به طور کلی می توان فیلر ها را در منطقه ها استراتژیکی که ساختار صورت ما را تعیین می نمایند استفاده کرد. با این که فیلر لب رایج ترین کاربرد فیلرها است، اما این روش برای نقاط مختلف چهره کاربرد دارد. فیلرها انواع مختلفی دارند. فیلرهای هیالورونیک اسید به علت سازگاری بالا با بدن و داشتن کمترین عوارض، کاربرد بالایی دارند و برای حجم دهی به گونه ها، لب ها و چانه مناسب هستند. این در حالی است که فیلرهای کلسیم هیدروکسیل آپاتیت (calcium hydroxylapatite) ماندگاری بیشتری نسبت به هیالورونیک اسید دارند و برای اصلاح خطوط و شیارهای ناشی از پیری و حجم دهی به نواحی مختلف صورت استفاده می شوند. اما عموما برای اصلاح چین و چروک های عمیق از فیلرهای پلی-ال-لاکتیک اسید (Poly-L-lactic acid) استفاده می گردد. این فیلرها به تدریج به صورت حجم می دهند و تحریک فراوری کلاژن را در پوست ایجاد می نمایند.

ژل ها

ژل ها هم مشابه فیلرها به عنوان یک روش کم تر تهاجمی برای زاویه سازی صورت استفاده می شوند اما ترکیبات متفاوتی دارند. ژل های برپایه کلاژن، حجیم تر شدن صورت و بهبود ظاهر خطوط ریز و چین و چروک های سطحی را فراهم می نمایند. این ژل ها معمولاً کلاژن گاوی یا انسانی هستند. با این حال ژل های سیلیکونی به علت ماندگاری بالا رایج تر هستند و برای حجم دهی به نواحی مختلف صورت و اصلاح نواقص کاربرد دارند.

بوتاکس

سم بوتولینوم (Botulinum toxin) که بیشتر با نام بوتاکس شناخته می گردد، با کاهش فعالیت عضلات، بهبود فرم و کاهش چین و چروک ها را فراهم می نماید. بوتاکس به طور موثری خطوط افقی پیشانی را کاهش می دهد، خطوط پنجه کلاغی در اطراف چشم ها را بهبود می بخشد و حتی می تواند به بهبود زاویه فک هم یاری کند.

زاویه سازی صورت با نخ

در زاویه سازی صورت با نخ (Thread Lift) به یاری نخ های خاص و جذب شونده، پوست کشیده و سفت می گردد تا فرم بهتری بگیرد. نخ های PDO (Polydioxanone) پلی دی اوکسانون باعث تحریک فراوری کلاژن و سفت شدن پوست می شوند. نخ های PLA (Poly-l-lactic) یا همان پلی لاکتیک اسید هم مانند نخ های PDO عمل می نمایند اما ماندگاری بیشتری دارند و نتایج طولانی تری را فراهم می نمایند. زاویه سازی با نخ اگرچه عوارض کمی دارد اما نتایج آن موقتی است و ممکن است احتیاج به تکرار داشته باشد.

روش های تهاجمی زاویه سازی صورت

روش های تهاجمی در کانتورینگ صورت شامل جراحی و بیهوشی عمومی هستند. این روش ها درمانی دائمی را ارائه می دهند اما دوره بهبودی و نقاهت طولانی تری دارند. بیشتر برش ها می توانند در داخل دهان، زیر بینی، زیر فک یا پشت گوش پنهان شوند تا نشانه های جراحی دیده نشوند.

زاویه سازی چانه

جراحی چانه یا جنیوپلاستی (Genioplasty) یکی از روش های تهاجمی برای کانتورینگ صورت است که بزرگ کردن چانه رایج ترین نوع آن است. این نوع زاویه سازی صورت در میان مردان محبوبیت بالایی دارد زیرا راهی عالی برای برجسته کردن بیشتر خط فک است و باعث جلوه ای مردانه تر می گردد. این روش با کاشت یک ایمپلنت سیلیکونی نرم انجام می گردد. تشخیص ایمپلنت در زیر پوست عملاً غیرممکن است، اما به طور طبیعی برجستگی بیشتری برای چانه ایجاد می نماید. دو روش مختلف را می توان برای قرار دادن ایمپلنت چانه استفاده کرد، از جمله ایجاد یک برش کوچک در زیر چانه یا قرار دادن ایمپلنت به وسیله دهان در نزدیکی خط لثه در فک پایین.

زاویه سازی فک

جراحی زاویه سازی فک به منظور بهبود فرم و ساختار فک انجام می گردد. این جراحی شامل تغییرات در استخوان فک پایین و گاهی فک بالا است که نتیجه آن چهره ای متقارن تر و مجذوب کننده تر خواهد بود. در جراحی فک پایین، با تغییر و تراشیدن استخوان فک، آن را به فرم دلخواه نزدیک تر می نمایند. این روش برای افرادی که فک پایین بزرگی دارند یا احتیاج به کاهش حجم استخوان دارند، مناسب است. بعلاوه در بعضی موارد، جراحی فک بالا به منظور هماهنگی بیشتر با فک پایین انجام می گردد و شامل تغییرات در استخوان و بافت نرم است تا به بهبود کلی شکل و زاویه صورت یاری کند.

ایمپلنت صورت

ایمپلنت صورت طیف گسترده ای از گزینه های کانتورینگ از جمله بالا بردن و بازتعریف لب ها، خط فک، ابرو ها، گونه ها، بینی و چانه ارائه می دهد. هدف از انجام این کار می تواند بزرگ کردن صورت، سفت کردن، بهبود رنگ پوست و در بعضی موارد رفع افتادگی پوست و کاهش علائم پیری با ایجاد نتیجه ای صاف و حجیم تر باشد.

پیوند چربی

پیوند چربی روشی است که شامل استخراج سلول های چربی از سایر قسمت های بدن مانند باسن، ران، شکم و سپس مایع سازی می گردد تا بتوان آن را در نواحی صورت که به حجم بیشتری احتیاج دارند تزریق کرد. در نتیجه چین و چروک و علائم پیری در آن نواحی رفع می گردد و بعلاوه بخش دلخواه صورت شما زاویه بهتری به خود می گیرد.

بزرگ کردن گونه

روند طبیعی پیری می تواند باعث گردد که پد چربی گونه و بافت اطراف آن به سمت پایین صورت حرکت کند که گاهی باعث چین های عمیق تر خط خنده می گردد. روش های مدرن برای رفع کردن این مشکل، شامل تغییر شکل یا بازسازی ساختار موجود گونه، تزریق یا حذف سلول های چربی است که مستقیماً از بدن گرفته می شوند.

لیپوساکشن صورت

در لیپوساکشن صورت سلول های چربی اضافی از قسمت هایی از صورت برداشته می شوند تا آن نواحی زاویه بهتری پیدا نمایند. لیپوساکشن صورت برای کاهش چربی های نواحی زیر چانه، گونه ها و خط فک به کار می رود.

فواید زاویه سازی صورت

زاویه سازی صورت در هر دو روش طیف وسیعی از مزایایی را ارائه می دهند که می توانند ظاهر کلی صورت را بهبود بخشند و اعتماد به نفس شما را بالاتر ببرند. یکی از مهم ترین مزایا، بهبود تقارن صورت است که ممکن است به صورت ناهماهنگی در فک، گونه ها، نوک بینی یا چانه ظاهر گردد. زاویه سازی صورت می تواند این ناهماهنگی ها را اصلاح نموده و تقارن بهتری به چهره بدهد. علاوه بر بهبود تقارن، زاویه سازی صورت می تواند به تعریف بهتر و برجسته تر کردن ویژگی های مجذوب کننده صورت یاری کند. برای مثال، برجسته کردن گونه ها یا تعریف دقیق تر خط فک می تواند چهره ای متناسب تر، مجذوب کننده تر و جوان تر ایجاد کند. با استفاده از تکنیک های مختلف در کانتورینگ صورت، می توان به بازیابی حجم و کلاژن از دست رفته و کاهش ظاهر چین و چروک ها هم یاری کرد و جوانی، سرزندگی و طراوت را به چهره بازگرداند.

عوارض زاویه سازی صورت

در زاویه سازی صورت با روش های کم تهاجمی، ورم یا کبودی های جزئی می تواند از جمله عوارض کوتاه مدتی باشد که تجربه می کنید. بعلاوه ممکن است دچار جابجایی یا ناهمواری فیلرها در زیر پوست شوید. این مشکل می تواند به علت تکنیک نامناسب تزریق یا استفاده از اندازه نامناسب فیلر رخ دهد. اما در روش های تهاجمی، بسته به وسعت جراحی، عوارض ممکن است بیشتر باشند و در مدت طولانی تری بهبود یابند. درد، بی حسی، تورم و کبودی پس از جراحی شایع است و در طی چند روز با استراحت بهبود می یابد. در این صورت ممکن است دارو های مسکن و آنتی بیوتیک برای کنترل درد و به حداقل رساندن خطر عفونت تجویز گردد. بعلاوه کمپرس سرد معمولاً برای کاهش تورم و کبودی مفید است. بیشتر بیماران تا 3 ماه به طور کامل بهبود می یابند، اما ممکن است 12 ماه طول بکشد تا تورم به طور کامل رفع گردد و تغییرات کامل جراحی شما قابل مشاهده باشد.

توجه داشته باشید که کانتورینگ صورت به طور اجتناب ناپذیری مانند تمام اسکار های جراحی می تواند عیوب دائمی و غیرقابل برگشتی را بر جای بگذارد. البته باید در این نوع جراحی ها عموما، زخم ها در مکان هایی پنهان می شوند که تماشا آن ها حتی از فاصله نزدیک سخت است. از جمله دیگر عوارض احتمالی زاویه سازی صورت با روش های تهاجمی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • واکنش نامطلوب به بیهوشی
  • سروما (تجمع مایع زیر پوست)
  • هماتوم (جمع شدن خون در زیر پوست)
  • عفونت یا زخم یا ایمپلنت های زیرین
  • ایجاد اسکار در اطراف ایمپلنت که منجر به اعوجاج شکل ایمپلنت می گردد
  • احتیاج به یک عمل جراحی اضافی

آیا زاویه سازی صورت دائمی است؟

بسته به روش زاویه سازی صورت، تغییرات می توانند موقت یا دائمی باشند. اغلب، تعییرات ناشی از روش های کم تهاجمی کانتورینگ صورت حدود 6 ماه تا یک سال ماندگاری دارند. برای بعضی از افراد، این جایگزین خوبی به جای جراحی است زیرا اگر نتیجه مطلوب نباشد در نهایت اثرات آن از بین می رود. اما روش های تهاجمی عموما تغییرات دائمی را به همراه خواهند داشت.

سخن پایانی

زاویه سازی صورت می تواند برای تمام افرادی که می خواهند ظاهر خود را در بعضی از نواحی ناحیه صورت بهبود بخشند، روشی ایدئال باشد. بعلاوه برای رها شدن از ظاهر خسته و پیر صورت چهره هم بسیار کاربردی است. پیش از درمان با هر روش از کانتورینگ صورت، با پزشک متخصص جلسات و مشاوره هایی خواهید داشت تا اطمینان کامل از تغییرات مورد انتظار و عوارض احتمالی پیدا کنید. نباید فراموش کنید که پیش از افدام، به خوبی احتیاج خود را شناسایی نموده و روش مد نظر خود را با اطمینان انتخاب کنید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه رفع مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منابع: torontofacialplastic, singhealth, imedmedical, omfp, applebaummd, functionwellsalem, draesthetica

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 4 مرداد 1403 بروزرسانی: 4 مرداد 1403 گردآورنده: gogoryo.ir شناسه مطلب: 2015

به "زاویه سازی صورت چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زاویه سازی صورت چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید